Ravnateljica: uslužbenki vrtca Zarja priznali krivdo

Danes popoldan se v Kamniku obeta buren sestanek o domnevnem trpinčenju otrok v vrtcu Zarja.

Objavljeno
11. april 2013 12.47
Bojan Rajšek, Litija
Bojan Rajšek, Litija

Kamnik - Danes ob 15. uri se bodo na »razčiščevalnem« srečanju sestali predstavniki staršev in vodstva Zasebnega vrtca Zarja.

V današnjem sporočilu za javnost je ravnateljica vrtca Jelka Golob med drugim zapisala, da sta dogodek vodstvu in staršem potrdili otrokova vzgojiteljica in njena pomočnica, ki izražata obžalovanje in opravičilo tudi za opozorila, ki sta jih namenili nemirnim otrokom, češ da »bomo ustka morali zalepiti«.

»Razumemo, da so bili prizadeti otroci in starši ob tem vznemirjeni in da je dogajanje vznemirilo širšo javnost. Vsem prizadetim se iskreno opravičujemo,« je med drugima zapisala Golobova.

Zaradi popolne zaščite otrok in zaradi razjasnitve vseh okoliščin je vrtčevsko vodstvo vzgojiteljico in pomočnico vzgojiteljice napotilo na dopust, za otroke skupine Sonček pa zdaj začasno skrbita pomočnica vzgojiteljice, ki jo otroci in starši že poznajo in njena sodelavka.

Sporočilo za javnost je vznemirilo starše otrok

Med tem sta obe zaposleni, ki sta potrdili, da se je dogodek res zgodil, podali odpoved delovnega razmerja, zato je vrtec že objavil tudi razpis za prosti delovni mesti, je med drugim pojasnila Golobova.

»Razumemo želje staršev, ki so bili z delom vzgojiteljice in njene pomočnice zadovoljni, da se zaposleni vrneta. Temu tudi sami, v kolikor bi preiskava pokazala, da otrok ni utrpel nasilja, ne nasprotujemo. Vodstvo vrtca bo dejavno sodelovalo v vseh preiskavah in nadzorih s ciljem zagotoviti čimprejšnjo razjasnitev vseh okoliščin. Prav tako si bomo prizadevali za čim tesnejše sodelovanje vodstva in zaposlenih s starši, še zlasti s starši prizadete skupine«.

Sporočilo za javnost pa je vznemirilo starše otrok, ker so bili z ravnateljico menda dogovorjeni, da pred sestankom ne bodo komunicirali z javnostjo. Močno jih je razburila tudi navedba, da sta vzgojiteljica, kakor tudi njena pomočnica, priznali dejanje. Starši obema, zdaj že nekdanjima uslužbenkama vrtca v celoti zaupajo in od ravnateljica terjajo, da ju nemudoma sprejme nazaj v službo.

»Po tem sporočilu za javnost bo sestanek daljši, kakor smo sprva mislili,« je za spletno Delo povedal
predstavnik staršev Tomaž Slapar.