Razdeljena sredstva za sofinanciranje medijskih programskih vsebin

Najvišji posamezni znesek je 28.500 evrov in gre Gorenjskemu glasu za Prilogo GG+/Snovanja.

Objavljeno
23. september 2014 16.30
rsi*kamere
Ni. Č., Delo.si, STA
Ni. Č., Delo.si, STA
Ljubljana − Objavljeni so rezultati javnega projektnega razpisa za sofinanciranje programskih vsebin medijev v letu 2014. Skupaj je bilo razdeljenih več kot 1,3 milijona evrov, od tega skoraj milijon za sofinanciranje programskih vsebin radijskih in televizijskih programov s statusom lokalnega, regionalnega, študentskega oziroma nepridobitnega programa.

Na rednem letnem razpisu se 350.000 evrov namenjena za sofinanciranje programskih vsebin tiskanih medijev, radijskih in televizijskih programov ter elektronskih publikacij. Sredstva bodo razdeljena med 27 medijev.

Najvišji posamezni znesek je 28.500 evrov, ki gre Gorenjskemu glasu za Prilogo GG+/Snovanja. Nekoliko manj, 27.000 evrov, bo prejelo Podjetje za informiranje Murska Sobota za projekt Iz(brano). Po 24.000 evrov se namenja Novim obzorjem (Slovenija na prelomu), Delu (DeloData, za javnost osmišljamo podatke) in Mladini (Mladina kultura).

V okviru drugega sklopa se 999.900 evrov namenja za sofinanciranje programskih vsebin radijskih in televizijskih programov s statusom lokalnega, regionalnega, študentskega oziroma nepridobitnega radijskega ali televizijskega programa. Tudi ta bodo razdeljena med 27 medijev.

Največ, 68.000 evrov je dodeljenih Koroškemu radiu za Ritem Koroške. TV idea − kanal 10 bo dobila 67.100 za Pomurski dnevnik. Po 67.000 evrov se namenja tudi Radiu Ognjišče za projekt Modrost, Radiu Murski val za Aktualno − osrednje informativne oddaje na Murskem valu, NT&RC Celje za Informativni program Radia Celje in Televiziji Novo mesto za Novice.

Razpis je ministrstvo za kulturo objavilo konec lanskega leta. Okvirna višina sredstev, na voljo za izvedbo javnega razpisa, pa je bila 1.550.000 evrov.