Razkrivamo: Peter S. upa, da bo Rode privolil v test očetovstva

Tanja Breda S.: Da, z Rodetom sva bila intimna. Njen sin Peter S. je odločen priti do resnice o svojem očetu.

tor, 28.08.2012, 00:01
Včeraj popoldne je uredništvo dobilo elektronsko opozorilo kardinala Rodeta, naj ne objavimo nadaljevanja zgodbe, »ki ste jo začeli v Delu 6. avgusta 2012 in ki nima resničnih temeljev ter me prikazuje v neresnični luči. Zato vas pozivam, da ustavite poskus javne objave neresničnih trditev iz zasebnega življenja in se izognete storitvi ali sostorilstvu kaznivih dejanj zoper čast in dobro ime po 158. do 161. členu Kazenskega zakonika.« Kardinal je še dodal: »V primeru javne objave neresničnih trditev iz zasebnega življenja bom za zaščito resnice in dobrega imena uporabil vsa razpoložljiva pravna sredstva in medijske poti.« Uredništvo

Ljubljana – Vse od medijske oznanitve drastične kazni Vatikana za upokojenega ljubljanskega nadškofa Alojza Urana, ki ga je po besedah Svetega sedeža doletela zgolj zaradi domneve o njegovem očetovstvu, se ni oglasil nihče od njegovih domnevnih potomcev. Tudi nobena ženska ni nakazala, da bi bila z monsinjorjem kdaj v ljubezenskem odnosu.

Delo je s pomočjo številnih virov, tudi iz vrst klerikov, odkrilo identično zgodbo, le da ima namesto Urana v njej glavno vlogo kardinal Franc Rode.

Posnetki pogovora in priča, ki je slišano pripravljena potrditi tudi na sodišču, govorijo o tem, da je imel kardinal Franc Rode, ki je bil v mašnika posvečen 29. junija 1960, slabo desetletje po tem s Tanjo Bredo S., ki se je takrat pisala drugače, leta 1969 intimno razmerje. To se je zgodilo v času, ko je bil Rode – tako je zapisano v njegovem življenjepisu na spletni strani Slovenske škofovske konference – »ravnatelj bogoslovcev lazaristov« in tudi »predstojnik (vizitator) lazaristov«. Hkrati je »na Teološki fakulteti v Ljubljani začel predavati francoščino, nato pa tudi praktično apologetiko, misiologijo, teologijo nekrščanskih verstev, uvod v moderni ateizem in osnovno bogoslovje«.

Zdaj v enem od srednje velikih nemških mest živeča 61-letna Tanja Breda pravi, da sta bila z Rodetom intimna: »Da. Bila sva intimna. Ko sem bila stara osemnajst let. Prišel je k nam, ko se je že kot doktor na ljubljanski teološki fakulteti peljal v Maribor.«

Rode in Tanja Breda sta bila po njenih besedah v intimnih odnosih leta 1969. Naslednje leto, 1970, je Tanja Breda v nemškem sanatoriju sv. Jožefa rodila sina Petra. Zdaj na Bližnjem vzhodu živeči Peter je letos spomladi v Sloveniji najel odvetnico (podatki o odvetniški pisarni so znani uredništvu), s pomočjo katere poskuša od kardinala Rodeta dobiti priznanje o očetovstvu oziroma njegovo privolitev v test DNK.

Peter nam je potrdil, da zahteva ta test. Povedal je, da je v tem smislu Rodetu tudi pisal (v Vatikan in na Nadškofijo Ljubljana), vendar se kardinal na njegovo pismo ni odzval. Peter se tudi strinja z objavo pričujoče fotografije, ki, mimogrede, kaže na precejšnjo podobnost med njima.

Kardinal Franc Rode se z nami kljub večkratnim prošnjam ni hotel sestati. Vprašanja, ki smo mu jih poslali po elektronski pošti, še vedno ignorira; napovedal nam je le kazenski pregon.

***

Preberite tudi:

»Primer Rode: Zapustil me je, ker sem neizobražena«

Rode: Nisem oče Petru S.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se

Komentarji

Prikaži: starejši prej
73 komentarjev
wladymyr

Zgodovina pozabe se ne ponavlja!

Zadnje dni govorijo, da so o Rodetovem očetovstvu zaokrožuile z Delom (in novinarjem Karbo, raziskovalcem in sledilcem!) le čenčarije, ki so nevredne, da bi jih kdo jemal resno, šele resna pa da sta Partija (namreč komunistična) in Cerkev (namreč katoliška) v Sloveniji - tako se odstira izza problema očetovstva, sinovstva pa starševstva neka druga, skoraj nora zgodbica: češ, bil je škandal, bil je novinarsko medijski kraval, a Rode je duhovnik le ostal!

Hkrati pa je vnemar kakor opuščena zgodba o očetovstvu ljubljanskega upokojenega nadškofa metropolita Alojza Urana in njegov umik iz slovenske prestolnice in stiolnice v Trst, kjer se lahko počuti med svojimi, namreč med slovenskimi duhovniki in redovništvom, kajpak domače - glejte, ko je bil izgnan znani duhovnik Anton Korošec politično državno po velesrbski moči kraljevske oblasti (na žalost so kralja Aleksandra v Marseillesu ubili, tako da se ni mogel Korošec vrniti na vrhnjo politično sceno, kot je bilo sicer kraljevsko jugoslovansko predvideno), je Anton Korošec resnično v izgnanstvu deloval, najprej med Srbi, tako žiovahno in s prifdigami občudujoče, da so ga oblasti iz same jugomaščevalnie situacije umaknile v Dalmacijo - tam pa je spet deloval celo kot svojevrstni "turistični vodič" -; primer ljubljanskega upokojenega nadškofa metropolita Alojza Urana, ki so ga obrekljive klevete obdolževale očetovstva, je z umikom v bližnji Trst samo blaga pomiritev, da se "občestvo" v farah ne bi tolikanj obrekljivo še naprej izživljalo...

Kot vse kaže, je sledil "primer Rode" kot afera, ki je vžgala Evropo in katoliško Slovenijo opozorila, da je treba vendarle do cerkvenih dostojanstvenikov, kar zahteva tudi apostolski nuncij, pokazati vsaj malo več spoštovanja. Prav slednje je "laično" kot postsocialistično, ob pomoči jugoboljševikov povsem umanjkalo: duhovnika preprosto so vzeli tako zelo za "svojega", kakor da ni v službi Bogu, učitelj verouka in etičnega ravnanja, sicer pa po vzoru Dobrega pastirja vodja cerkvene skupnosti, namreč župnije... - razvilo se je nekakšno "tercijalsko" oblastništvo, ki je svojega bogoslužnega duhovnika, pastirja in učitelja obravnavalo povsem posvetno, kakor da se ni nič spremenilo že od časov, ko so res "prodajali odpustke" in je bilo češ vse oproščeno ali odpuščeno, le da si imel denar in se kakor tajkunsko "odkupil" - ter nadaljeval z grehi... Kdo je potlej sploh resnično verjel, ko je kardinal izrekel:"Nisem oče Petru Stelzerju...," ta pa je zahteval dokaz očetovstva kot sin. In s tem se je moral kardinal sprijazniti - da je samo še Franc, domnevni oče Franc, ki je kot divjajoči kaplan vozil punco, 18-letno Bredo Tanjo naokoli in... - menda postal Črtomir, ona pa Bogomila...

Zadnje čase v septembrski ohladitvi se je tudi Delo nekam ohladilo ob primeru Rode... In že pravijo nekateri, da so govoricew o Rodetovem očetovstvu le še čenčarije, torej gobezdaštvo tjavendan, kakor da raziskovalno novinarstvo ni novinarstvo in s tem del veje oblasti kot funkcionalno 4.veja oblasti... Na ravni javnih afer pa so: vladne iozboljšave, bančništvo, šolstvo itd., toda brez pravih odzivov in posledic. Tudi mariborska škofovska finančna afera je potonila v - pozabo?


Ko zremo ljudje v Boga, nas ne zapusti - celo pogane je obiskal... Zakaj Bog te ne zapusti, tudi če ga zapustiš - ampak je hudir, če vztrajaš v opuščanju Boga in ti ni moči uzreti Božje luči...: pozabljen in zapuščen je namreč ubogi zahudičani subjewkt, bne pa božji človek. Verjetno kardinal Franc Rode s Petrom Stelzerjem ne bo kratko malo zapuščeno ppozabljen, ebnako ne upokojeni ljubljanski nadškof metropolit Alojz Uran - so pa neimenovani vsi oni obrekljivci in pofuljene klevetaške duše, ki so ogovarjale naokoli svoje duhovnike, pa ne le ljubljanskega upokojenega nadškofa metropolita Alojza Urana ali kardinala Franca Rodeta... v svojem običajnem jazu napada svojat ne le cerkvene dostojanstvenike, ampak tudi že politike ali ljudi z imidžem... vse in vsakogar, ki ubežijo pozabi.

14. september 2012, ob 22:07:56
Diaz

blaginja .........

12. september 2012, ob 11:57:31
Diaz

Podrobnosti jih ne zanimajo ali pa jim ne verjamejo. ( Okopi, MK 1994, str.7 )

Xe, Xe ..

12. september 2012, ob 11:56:53
Diaz

Hipokrat bi se v grobu n-krat obrnil, če bi vedel, kakšne etično-moralne gnilobe so ZLOvenski zdravniki ! ...

11. september 2012, ob 07:46:34
Diaz

>> Generalni direktor UKC Ljubljana Simon Vrhunec in strokovna direktorica Brigita Drnovšek Olup odhod Vodiškarja obžalujeta, a poudarjata, »da gre za osebno odločitev zdravnika, ki v drugi bolnišnici vidi boljše pogoje dela in strokovni razvoj«. Na vprašanje, ali res odhaja tudi zaradi šikaniranja, nista odgovorila oziroma tega nista zanikala.

Primer že vse leto proučuje tudi protikorupcijska komisija. <<

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

KDO VSE SE BOJI SKORUMPIRANIH ZDRAVNIKOV V RS ???

namreč, kdo, kje in kdaj bo sankcioniral lopovskega zdravnika Boruta Geršaka iz UKC Lj, ki poleg vsega ostalega krade tudi denar : lastnoročno in NEPOSREDNO IZ ŽEPOV SPREMLJEVALCEV PACIENTOV V UKC ? ...

HALO, "KOLEGA" BALAŽIC ?

11. september 2012, ob 06:19:52
Diaz

CAVE B...,B...,B...,Bruti, tale Kunstelj pa je, izgleda, še bolj maščevalen kakor jaz !? ... ;-))

07. september 2012, ob 20:25:20
Diaz

Res je, tudi jaz sam ne bi ( več ) Balažicu zaupal - niti slučajno in niti najmanj !! ...

**SPRENEVEDANJA/GOLJUFIJE/SPRENEVEDANJA/GOLJUFIJE/SPRENEVEDANJA/GOLJUFIJE**, usw. ...

ergo, kakor za marsikoga, žal tudi zame prepozno ... EDIT : vsaka šola nekaj stane ! ......... :-(

07. september 2012, ob 12:14:01
Diaz

zanimivo branje o Jožetu Balažicu - tukaj :

http://mikstone1.blogspot.com/2012/09/armageddon.html

07. september 2012, ob 11:54:40
Diaz

P.P.S. : Balažicevi posti z nik nejmom 'Lovec' na rtvslo in pa 'lovec5' na siol-u so precej "indikativni" - preberite.si jih ! ... :-)

cinq.press

07. september 2012, ob 11:17:05
Diaz

P.S. : Doukof tudi ne - torej smo že trije ?? ... :-))

06. september 2012, ob 16:19:19
Diaz

Llagavulin16 ( istotam ) :

>> A poznate koga ki zaupa v naš sodni sistem? jaz ne.. <<

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Se strinjam, jaz tudi ne ! ......... :-(

06. september 2012, ob 13:57:56
Diaz

Jethros ( na rtvslo ) :

Vir: "Vse se lahko zgoljufa"
"Če bi bil na njegovem mestu, testa ne bi delal v Sloveniji. Našim institucijam ne bi zaupal, tukaj se vsi poznajo, vsi so povezani, vse se lahko zgoljufa," pa je za MMC dejal vir, ki je želel ostati anonimen.

Žal, ampak taka je danes pri nas situacija.
Zalagajo se depeše, ovadbe, prirejajo ase arhivski dokumenti, citirajo se magnetogrami, ki ne obstajajo, objavijo se posnetki katerih avtorjev se ne more identificirati, objavijo se članki s strani ljudi, ki jih ne morejo izslediti, vodijo se raznorazne kampanje z zavajanjem ljudi, kadruje se po nepotističnih in strankarskih poteh, podeljuje se kredite s prijateljskimi navezami, prireja se razpise, da bi bili pisani na kožo "tapravim" podjetjem, in še in še...

Popravite me, če sem se kje zlagal, ampak take so zgodbe v Sloveniji!

06. september 2012, ob 13:51:47
Diaz

papiga ( na rtvslo ) pa je napisala :

>> PeterS. ima zelo prav. V preteklosti se je žal zgodilo na Inštitutu za sodno medicino, katere predstojnik je dr.Balažic, da je bil v postopku Ljudstvo proti Marku Pogorevcu v zadevi posilstva test zmanipuliran. Ljudje, v službi tam, so bili zgroženi. <<

06. september 2012, ob 12:44:59
Diaz

Nena Sitna ( štrumpf-ovica iz rtvslo ) :

>> Ne samo, da ne verjame Rodetu....
Tudi Inštitutu za sodno medicino Univerze v Ljubljani ne... <<

06. september 2012, ob 11:48:20
Diaz

Štrumpfovi i slični :

>>Zanimiva misel: Ljudje imajo pravico zvedeti resnico, vendar je naprej potrebno zbrati dokaze in počakati na odločitev sodne stroke.<<

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

razno(za)razni balavi balažici i mozeTIČI imaju ih radi ! ......... :-))

06. september 2012, ob 11:17:37
Diaz

>> Balažic: Dvomi v neodvisnost in zanesljivost testa DNK v Sloveniji odveč <<


:-)))

05. september 2012, ob 15:45:00
Diaz

>> V odvetniški pisarni Zidar & Klemenčič so za Planet Siol.net povedali, da se jim Peter Stelzer, čeprav so z njim skušali navezati stik že 30. avgusta, še vedno ni javil, zato so mu danes poslali nov dopis in mu dali čas dva delovna dneva, da se izjasni, kje in kdaj bo opravil test DNK. <<

HAHAHAHAHAHA, Siol-ovci, v kolikor se v 48 urah ne javi, to NI kazensko pregonljivo IN niti civilno iztožljivo !! ...

; kaj VAMA še NI jasno ? ......... :-)

04. september 2012, ob 11:51:08
Diaz

>>Tovrsten dvom o profesionalnosti inštituta je Balažic v pogovoru za Planet Siol.net označil za hudo diskvalifikacijo, saj njegova usmerjenost h krščanskim vrednotam ne more vplivati na rezultat testa.<<

usmerjenost h krščanskim vrednotam ??

WTF ?

To je seveda zgolj njegova, Balažiceva trditev ! ... jaz namreč poznam ( sem jo izkusil na svoji koži !! ) drugačno ( diametralno temu nasprotno ! ) tozadevno resnico !!!!!! .........

04. september 2012, ob 11:34:59
Diaz

HAHAHAHAHAHAHAHA, državljanu RS z nicknejmom "ylokl" je t.im. moderator ( CENZOR !! ) na portalu siola sedaj pa zbrisal še njegov drugi post, v katerem t.im. moderatorja sprašuje - ZAKAJ ?? ... :-)

tako da, je sedaj vsaka cenzura na siolu za sabo "skrbno" zabrisala vse sledi ! ......... :-))

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

; W blaginja ! .........

Naj živi Jože Balažic ! ......... :-)

03. september 2012, ob 13:01:59
Diaz

Hehehehe, moja prognoza je bila pravilna : ylokl-a so, "po tehtnem premisleku" na siolu izbrisali, sedaj ( se ) pa slednji v naslednjem svojem postu zgroženo sprašuje, da "ZAKAJ" !? ... :-))

Moj predlog njemu : naj se nikar ne sikira, saj so meni ( allcide ) na siolu preprečili celo možnost VSAKEGA (!) komentiranja ! ...

W CENZURA V REPUBLIKI SLOVENIJI ! ......... :-)

03. september 2012, ob 12:06:13
Diaz

ylokl je na siolu ( preden ga zbrišejo !! ) pred parimi minutami zapisal :

Ta Balažič je spravil že ogromno ljudi v samomor in če ga ne skinejo čim prej jih še bo več šlo v maloro !

Od zavarovalnice TRIKLAV NAJVEČJE GOLJUFIVSKE BANDE JE PLAČAN da prireja in dvoumno piše izvedenska mnenja ,ker tako ali tako ljudje nimajo denarja za tožbo in dokazovanje proti skorumpirani bandi ,isto bo pa v tej zadevi KRI BODO DALI ČIST OD NEKOGA GRUGEGA ŠTAMPILJKO ZA DENAR BO PA BALKO-ŽIČ ŽE PRILIMAL ZA LEP KUPČEK DENARJA !

Sramota za STROKO !

03. september 2012, ob 11:09:15
Slovenski-Balkanec

Eventuelna pripravljenost kardinala Rodejevega Franca (“kardinala” ali “kardinala R.F.”), da se podvrze DNK analizi, bi bila vsekakor lepo dejanje in razumen korak naprej v smeri njegovega ocitnega cilja, da si povrne vsaj nekaj kredibilnosti pred narodom slovenskim, in tudi pred RKC, toraj pred Cerkvijo. Predpostavljajoc, da bo negativna DNK analiza popolnoma verodostojna, toraj brez vmesavanja kaksnega eventuelnega angelcka popravljivcka ali placancka, bo kardinal resen suma glede njegovega ocetovstva Petru S., kateri mu je zares precej podoben, kar pa je lahko cisto enostavna slucajnost. Kardinalovo predhodno vstrajanje, da on ni oce Petru S., se lahko izkaze za resnicno, eventuelno tudi zato, ker je veliko duhovnih, evnuhov. Toda to so zelo osebne zadeve in samo kardinal lahko glede tega ve za dejansko resnico. Interesantna je tudi trditev matere Petra S., ki je baje na bolniski postelji izjavila, da kardinal ni oce Petru S. Ona bi resnico glede ocetovstva Petru S. ze morala vedeti, razen ce ji kaksen angelcek zascitnik ali placnik narocuje nasprotno. Ona bi ze morala vedeti, ali je ze takrat kardinal sploh se bil ‘sposoben’ biti oce, komurkoli, ne samo Petru S.!!

Tudi ce bi pozitivna DNK analiza prepricljivo pokazala oz. dokazala ocetovstvo kardinala Petru S., bi se kardinalu zaradi tega nebi bilo treba obesiti ali se pogrezniti v zemljo. Tudi nekateri apostoli Kristusa so imeli druzine in potomce, in dandanansnja Cerkev marsikje dovoljuje, da tisti poroceni duhovni, ki prestopijo v katolisko Cerkev od, recimo, pravoslavne Cerkve, ali od evangelisticne Cerkve, lahko ostanejo poroceni in se naprej imajo druzine. Kardinalov najvecji madez in greh DNK dokazanemu ocetovstvu, bi seveda bilo njegovo prejsnje vstrajno laganje, kot najvidnejsi dokaz njegove osebne licemernosti in hinavcine. Kako bi kardinal reagiral na pozitivno DNK analizo, bi seveda bila njegova lastna volja, in morda tudi tista od Vsemogocnega, eventuelno pa tudi volja Svetega oceta, tam doli v Vatikanu.

Negativna kardinalova DNK analiza glede ocetovstva Petru S. pa, vsaj po mojem, ne more in ne sme vrniti kardinalu dobro reputacijo, ki jo je vcasih eventuelno uzival med ljudmi, katero pa si jo je zapravil z neprestanim povzrocanjem raznoraznih stihij in s podziganjem se vedno trajajocega razkola v narodu slovenskem, namrec zaradi kardinalovega revizionisticnega in izredno neresnicnega, in vsekakor tudi neopravicljivega, besedicenja o NOB in partizanih oz. NOV, medtem ko je kardinal istocasno in vstrajno poveliceval raznorazne struje kvizlinstva in njihovo vdanost Tretjemu Rajhu in Makaronarski Republiki.

Tudi bom jaz se nadalje preprican, da je, kasneje preimenovano v 'prostovoljno', izgnanstvo Bogu in narodu vdanega rodoljuba, nadskofa Uranovega Alojzija, 'disalo' (citajte 'smrdelo') predvsem po ze dobro znanih metodah in postopanjih nepopravljivega politikanta slovenske Cerkve, kardinala R.F. Trdno sem preprican, da je izgon bivsega nadskofa, Uranovega Alojzija, kardinalovo maslo! Kardinal, kot nepopravljiv totalitarec znotraj Cerkve, v Republiki Sloveniji (RSi) ni mogel trpeti tekmeca, katerega zivljenje in prizadevanja v Cerkvi so bila posvecena bogosluzju in dusnemu pastirstvu narodu slovenskemu, in ne revizionisticnemu politikantstvu, tako kot je slednje slucaj s kardinalom R.F.

Trdno sem preprican, da je Uranovo izgnanstvo bilo skonstruirano v Rimu od strani kardinala R.F. Slednje morda predvsem zato, ker je, vsaj po vplivnem mnenju kardinala, nadskof Uranov Alojzij storil 'smrtni greh', ko je leta 1994 pod Gorjanci obhajal zadusnico za padle partizane! Po osemnajstih letih je koncno uspelo kardinalu, da se je nadskofu Uranovemu Alojziju 'masceval' za njegovo ‘partizansko maso’, s cemer pa je kardinal sam storil zelo tezak greh, ker Kristusovi nauki mascevanje ne odobravajo!! Tako to ze nekaj casa gre, pri s financnimi tezavami in protislovji obremenjeni Cerkvi v RSi!

Do 'samozvanega borca proti t.i. rdeci zvezdi', slednja od katerih marsikje v svetu pomeni simbol miru in upanja v boljso bodocnost, kardinala R.F., ki je bil tudi glavni inicijator, da je bila ponovno posvecena cerkev sv. Urha, tam vzhodno od LJ, kjer so med DSV belogardisti in nekateri drugi kvizlingi mucenisko in neclovesko brutalno umorili nad sto pripadnikov raznoraznih struj NOV, 'seveda v imenu Boga', do taksnega hinavskega, na Boga se sklicujocega (ponesrecenega) revizionista, jaz osebno nimam veliko spostovanja in smatram, da je on glavni vzrok za upadanje popularnosti Cerkve v RSi.

Moje gornje izjave ne smatram za kakrsnokoli 'skreganje z Bogom', in bom zaradi istih se naprej upal na spokojni spanec. Ostajam preprican, da v Cerkvi v RSi ne bo napredka, vse dokler bo slovenski kardinal v Vatikanu Rodejev Franc.

Opravicujem se, ker mi pogoji, vkljucno izstopni protokol, ne dovoljujejo uporabljati sumnike svojevrstne nasi slovansko-slovenski materinscini, nasi slovenscini, ki je do nedavnega bila veliko manj onesnazena in mnaj zastrupljena z originalnimi ameri-anglo-saksonskimi besedami, izrazi in nazivi.

Slovenski Balkanec, ponosen kot 'Balkanec z juzne strani Karavank'!

31. avgust 2012, ob 23:06:32
Diaz

Balažic je bil po TV nekam "sumljivo siguren vase", nichtwahr ? ...

31. avgust 2012, ob 20:11:31
sofia

Dejana Karbo bo ta njegov "raziskovalni projekt" odnesel.

31. avgust 2012, ob 00:00:29
Kobra

Gospod Rode je odgovoren samo svetemu sedežu.
Gospod Janez je odgovoren gospodu Rodetu.
Gospod Gorenak je odgovoren gospodu Janezu.

Gospod Gorenak mora urediti vse tako da bo prav.

30. avgust 2012, ob 13:32:29
Neznan

Ti naši politiki točno vedo, kam je potrebno vržti kost za glodanje, le da bo lahko minister Vizjak izpeljal "delavsko" reformo, ki jo je še pred letom dni miniral. Danes govori o povsem drugačni reformi, kot je bila predlagana in to s Toninom na čelu. Res smo bedaki in upam le, da bo z Rodetom, ki mu je pomagal pri padcu že predlagane in sprejete v parlementu "delavske" reforme ne bo tako lahko uspelo. Cerkev naj najprvo pomede pred svojim pragom. Tega Rodeta je potrebno spomniti, kaj je govoril in nagovarjal na Brezjah in vsem bo jasno, da mu je šlo le za kariero. Smrtni greh je za duhovnika RKC, da je seksal v talerju, danes pa se govori o tem, da to ni nič in da je pedofelija navečje zlo. Oboje je za RKC največje zlo in noj, za božjo voljo, nekdo začne odgovrajati po kanonskem pravu.

30. avgust 2012, ob 10:07:53
Neznan

Gewissen : Ker ne morem prav slovenske revije. Odkar sem prišel iz Nemčije;)

29. avgust 2012, ob 16:45:48
Neznan

Men je vsa ta gonja čist brez veze. Tud jaz sem nezakonska, ne poznam fotra. Vem za ime in priimek, pa kje približno živi. Če noče imet z menoj nič, potem bo imel nič. Če Rode je oče in če noče priznati, kaj se potem sin sili. Očitno mu je za populacijo, nekomu je pa do tega da Rodeta očrni.
Pa če ima otroka pa kaj potem. Škoda je, da če je res da je fotr ker to taji, ker krši glavne božje zapovedi (ne laži, ne nečistuj, spoštuj očeta in mater-pa sina tudi)............raje se posvetimo naši državi in briga me en sin gor al pa dol. Sam mastno bo zaslužil in novinarji imajo kaj pisat. Jaz ne bom imela od tega nič.

29. avgust 2012, ob 15:22:55
Neznan

Joj, Bravo vestička, partija in udba te mata rada, ker si lojalen....

29. avgust 2012, ob 14:27:40
vest

Neznan saj nas Janša še ni prodal zakaj pišeš po Nemško?

29. avgust 2012, ob 14:05:07
Neznan

Wie könnt ihr Urteilen.? Gut , Böse ?Wie könnt ihr verwerfen. Ob Wahrheit oder nicht? Woher soll man wissen? Wen man nicht fragt? Die Suche nach der Familie. Hat uns Gott gegeben! Auch ein geistlicher ist ein Mensch. Die Suche nach dem Vater ist menschlich. Nichts falsches ist daran. Suche ist kein hass. Nach der Liebe suchen. Klarheit finden. Einen Sinn.
Man kann es nicht ändern wenn es eine Person des öffentlichen Lebens ist.
Jeder hat ein recht auf seine Familie. Oder der Suche dannach.

29. avgust 2012, ob 13:19:26
vest

Neznan

A se kdo vpraša, kakšen je poslovnež, ki na tak način domnevno išče svojega očeta?

No tipični desnjakarski kretenizem kaj si ta tip misli eno tako znano osebo blatit pa še kardinal je. Tipa je treba zapret in se kardinalu opravičit. Beda od bede.
Sicer pa uredniki Dela FTF je Rode, a nimate nič kaj bolj pametnega za pisat. Cela prva stran novic je polna sklik te ogabe.

29. avgust 2012, ob 09:48:52
Bob Rock

sestavljam skupaj only for vlado

kakšna je ta sveta ljubezen,
ko namesto starševske topline
otrok deležen je katoliške vrline?

In kakšna le je ta bolezen,
ki ob tako globoki rani,
ta vatkanski cirkus brani?

29. avgust 2012, ob 07:43:41
Bob Rock

in kakšna le je ta bolezen,
ki ob taki globoki rani,
ta vatkanski cirkus brani?

29. avgust 2012, ob 07:42:06
Bob Rock

kakšna je ta sveta ljubezen,
ko namesto starševske topline
otrok deležen je katoliške vrline?

29. avgust 2012, ob 07:37:26
Bob Rock

tooo vlado! to sem čakal :))

29. avgust 2012, ob 07:33:26
wladymyr

Rodé se nam rodovi,
ki po rodu niso nič več novi!

Da bi te kap!
Kdor skak - tisti hlap!
Kdor ne skače, ni Slovenc
izza posteljno prestrastnih senc.

28. avgust 2012, ob 23:02:05
wladymyr

Oče naš!

Ko sem se zresnil, nisem več pesnil,
Ampak sem v novinarski plesni
Našel stopicljal še plesni
Šegavo kar majav –
In vse, kar je prav:
Kdo si obeta nebeškega Očeta?
O sodrga, svojat prekleta,
Ki v nič daješ Franca kardinala nam Rodeta!

28. avgust 2012, ob 22:58:53
Neznan

A se kdo vpraša, kakšen je poslovnež, ki na tak način domnevno išče svojega očeta? Da ni ratal poslovnež v momentu, ko mu je nekdo ponudil mastno vsotico za njegovo "iskanje", če le-to postane javno? Dvomim, da bi katerikoli resni poslovnež dat v javnost prat tako zasebne reči, kot je očetovstvo, sploh če so po sredi znane osebe!

28. avgust 2012, ob 21:24:17
jup

Gospodu Rodetu so malo zagrenili življenje škodoželjni novinarji ki so izbrskali neko njegovo ljubezensko avanturo ki bi bila sicer brez pomena če ne bi kot duhovniku to bilo prepovedano. In to po regelcih na katere je sam pristal takrat ko mu ni še stal. Bog mu je gotovo ta greh odpustil ,privoščljivi Slovenci nikoli.
Seks je najboljša zabava in to je to. Tu se razumevanje in toleranca neha.
Če še malo pofilozofiramon človek ni kriv da se je rodil. Tudi ni kriv za genetiko ki jo je podedoval. To genetiko mora peljati naprej če mu je všeč ali ne ,pa končno tudi to kaj mu je všeč mu dirigira genetika.
Posameznik si spolnimi nagon ni sam vede naložil in je morda breme vendar so vgrajeni užitki in sicer imajo vlogo ki silijo posameznika v reprodukcijo kljub možnim trkanjem z okolico To vse seveda spada pod evolucijo, ki človeško farmo pelje vrag vedi kam.

28. avgust 2012, ob 21:09:23
mamba

Za mater prvih Janševih otrok so govorili, da je priležnica.

28. avgust 2012, ob 20:15:30
mamba

Po zadnjih informacijah je presvetli Petru S. po telefonu povedal, da je njegova mati lažnivka.
Bo ženska sedaj priznala, da jih je tedaj imela dva, tri ali...? Kako take poimenujejo presvetli?

28. avgust 2012, ob 20:13:53
Regrat

Pa ukinejo naj že enkrat ta bedasti, nenaravni celibat, pa ne bomo mel več takihle bedastoč.

28. avgust 2012, ob 19:01:18
Neznan

Očitno tudi župniki radi skačejo, ne le komunisti.

28. avgust 2012, ob 17:55:57
jaz

Začuda še nobenega vpitja o komunistični zaroti.

28. avgust 2012, ob 17:48:21
mendoza

odgovornost do naroda se začne v postelji :)

28. avgust 2012, ob 17:40:29
Bob Rock

@wladymyr

...Ta karbonara časopisarska ne bo in ni užitna...

o karbonari vlado nekaj pesni,
in namesto da bi sebe in golazen
sam v glavi dal narazen,
pravim jaz: dej vlado, dej se zresni.

28. avgust 2012, ob 16:22:04
wladymyr

Franc kardinal Rode
je duhovnik, cerkveni dostojanstvenik

Ta podtaknjenec Francu kardinalu Rodetu pa je bil rezan časopisno, na tujih tleh, prej kot domače...
In smo - pri izkoreninjencih.


Kako zelo si Delo s karbonom prizadeva zničiti bogoslužno poslanstvo, klic in poklic Francu kardinalu Rodetu, prav štrli iz našpičenosti. Sam Franc kardinal Rode je v Večeru pogovorno (s Čoklijko) izjavil, da v nobenem primeru ne bi prejel škofovske palice, ko bi le in samo govoričilo, da ima potomca, zdaj pa... Časopisni prostor se širi z grožnjo, ko se nad cerkvenim dostojanstvenikom že izživljajo laiki kot v pismih bralcev, če ne gre drugače...

Ta karbonara časopisarska ne bo in ni užitna.

28. avgust 2012, ob 16:14:49
Porte

Zakon o zakonski zvezi in družinskih razmerjih v 92. členu določa med drugim naslednje:

Tožbo na ugotovitev očetovstva za otroka, rojenega izven zakonske zveze, lahko vloži v otrokovem imenu mati, dokler izvršuje roditeljsko pravico oziroma otrokov skrbnik s privolitvijo centra za socialno delo, otrok pa, ko postane polnoleten, vendar najkasneje pet let od dneva, ko postane polnoleten.

Ustavno sodišče je z odločbo spremenilo 98. člen Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, kar ima za posledico:

12. Glede na navedeno je 98. člen ZZZDR v delu, v katerem določa petletni rok po polnoletnosti otroka za vložitev tožbe za izpodbijanje očetovstva, v neskladju s 35. členom Ustave. Zato ga je Ustavno sodišče v tem delu razveljavilo. Ta odločitev ima za posledico, da za izpodbijanje očetovstva in materinstva ni določen prekluzivni rok, enako kot v času tega odločanja po volji zakonodajalca(11) ****tudi ni določen prekluzivni rok za ugotavljanje očetovstva ali materinstva.*****

Če prav razumem - gospodu Petru ni ugasnila pravica da zahteva test očetovstva? Ali pač?

28. avgust 2012, ob 15:33:22
wladymyr

Mater certa - pater incertus est.

28. avgust 2012, ob 15:07:32
mabreg

O njegovih otrocih se že dolgo govori, samo da se informacije ne širijo iz klerikalnih logov. Da bi se utišale govorice, se je bilo treba izmisliti otroke najbolj priljubljenega nadškofa g. Urana. Žalostno pa je, da se laži v korist RKC ali JJ oziroma desnice vedno začnejo širiti iz istih centrov, od katerih je eden v klerikalnih krogih UKC. Tudi laži o Pahorju, Kresalovi, Senici itd. se širijo iz klerikalnega gnezda v UKC Ljubljana in UKC Maribor.

28. avgust 2012, ob 14:22:51
mamba

Škoda, lahko bi bili normalna družina tako pa imamo dva izdajalca več. Upati je, da bo sin dosegel spravo in ne bo izdal še samega sebe.

28. avgust 2012, ob 13:28:26
edvard kardelj

Da bi cerkev postala bogata so okrog leta 1000 prepovedali duhovnikom in redovnicam imeti otroke. GRE JIM SAMO ZA DENAR, nocejo ga deliti z otroci bozjih sluzabnikov, zato so otroci duhovnom prepovedani. Ker pa duhovniki niso kastrirani potem svoje luleke vtikajo v neprimerne odprtine, npr. male fantke. JE PA RKC ODLOCNO PROTI TEMU DA BI SI ODRASLI HOMOSEKSUALNI PARI UREDILI privatno zivljenje na dostojni ravni.
GRE MI NA BRUHANJE... TE SLUZASTE SPAKE BREZ ZENA, BREZ OTROK, V KRILIH IN BARVASTIH OBLEKAH SO NAHUJSKALE SLOVENSKI NAROD PRODI DRUZINSKEMU ZAKONIKU... Tat vpije "primite tatu"...

28. avgust 2012, ob 13:15:39
apinamies

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

28. avgust 2012, ob 12:58:21
jup

Tem skakanjem dušnih pastirjev ćez cerkveni plot pripisujejo mediji prevelik pomen.Pa očitno duhovniki sami.
Saj se protestanti ki so ravno tako neki dušni pastirji ,častijo istega očeta pa lahko celo poročijo in seksajo kadar jim pade v glavo ,
Sex je drugi najmočnejši nagon in pogoj za obstoj človečkov in človečkinj. Zakaj je evolucija zakomplicirala človeško reprodukcijo tako da je za to potrebno , ne eden ampak dva človečka ,bi bilo tudi za papeža težko vprašanje. S stališča evolucije neekonomično s stališča religije pa tudi
nesmotrno. Morda največ problemov med ljudmi nastaja ravno zaradi seksa .

28. avgust 2012, ob 12:38:55
mir

tožil bo zaradi krnitve časti in dobrega imena, ker je postal oče. bo tožil tudi svojega očeta, ker ga je zaplodil?najprej šizijo, da je za družino potreben oče, potem pa bi tožili. uboga cerkev, v kateri je očetovstvo greh. očetovstvo je naravna stvar, ampak za nekatere ni naravna stvar. če si oče, te bo cerkev izobčila. ne znajdem se več. ali je možno z dnk dokazati očetovstvo v primeru brezmadežnega spočetja? ima potem sin samo ženske gene ?

28. avgust 2012, ob 12:27:25
Foglof Tunek

Dr. Rode je na položaju ljubljanskega nadškofa in ljubljanskega metropolita zamenjal dr. Alojzija Šuštarja, nasledil pa ga je Alojz Uran. 11. februarja 2004 ga je papež Janez Pavel II. imenoval za prefekta Kongregacije za ustanove posvečenega življenja in družbe apostolskega življenja. 24. marca 2006 ga je papež Benedikt XVI. na konzistoriju povišal v kardinala. Dr. Rode je imel intimno razmerje z Tanjo Bredo S. in ima sina Petra.

hahahahahehehehehohohoho...to še je boljše kot domnevno Uranovo očetovstvu. S Petrom imata popolnoma enaka nosa samo Rodetov bo v naslednjih dneh rasel ker bo lagal...hahahahehehehohoho

PS - vsi klerodesničarji ste dobili "šus v glavo"

ŠAH-MAT!!! - press

28. avgust 2012, ob 11:26:11
jaz

baldrick
»ja lepo vas prosim no! a nezakonski otroci cerkvenjakov so pa naslovi za prvo stran Dela?«

Dokler bodo Rode in podobni kleriki vodili nerazgledane ljudi na referendume o državnih zakonih (o družini in otrocih!!!), bo vsekakor tako razkritje novica za 1 stran Dela!

28. avgust 2012, ob 11:13:36
baldrick        

ja lepo vas prosim no! a nezakonski otroci cerkvenjakov so pa naslovi za prvo stran Dela?

Dajte no take stvari pustit Novicam, Družini, Demokraciji, Reporterju, Požarportirju...

jebena šentflorjana...

28. avgust 2012, ob 11:05:57
edvard kardelj

Ja slisal sem da je Rode nekoc bil "kuhan in pecen" v savni na Miklosicevi ulici. Ta savna je sedaj zaprta, nekoc pa je bila shajalisce ljubljanskih homoseksualcev. Tja naj bi redno zahajal gospod Rode...

28. avgust 2012, ob 10:40:08
ksenak2

65? To je bilo 5 let pred rojstvom Petra? Se pravi, zelo mladoletna??

28. avgust 2012, ob 10:33:00
majtaj

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

28. avgust 2012, ob 09:55:10
spurezurko

Ho ho ho ho!!! Christmas came early this year! :) :) :)

28. avgust 2012, ob 09:53:13
pgc

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

28. avgust 2012, ob 09:49:11
samonaprej

Pravi oče bi rekel: "če si moj sin, te sprejemam in sem te vesel, pa čeprav po dolgih letih." Rode torej ni oče, ne tak ne drugačen. Niti biološki, še manj pa duhovni, za kar se razglaša.

28. avgust 2012, ob 09:32:27
goostl

rumeno.
je pa zanimiva provokacija, namreč - če preganjajo urana zaradi nedokazanega očetovstva, bi morali rodeta tudi. pa ga ne bodo, bi si skoraj upal stavit.

28. avgust 2012, ob 09:15:26
majtaj

Pričakovati,da bo ta škrlatni sluzavec kaj priznal je seveda utopija.Za naš narod pa je največja sramota ,ta pokvarjenec božje podobe ,ki pa je v resnici poslanec pekla.Njemu je treba odvzeti državljanstvo in mu prepovedati vstop v državo.

28. avgust 2012, ob 08:22:01
Neznan

Bodo enkrat končno začeli pri "osnovni" dejavnosti. In tu je potrditev, kje se naučiš prikrivati, jemati in lagati. In tisto, da si nedolžen toliko časa, da ne dobiš odločbe od sodnika je milo rečeno zavajanje. Očitno bo moral svojo identiteto "dokazati" s testi, če želi oprati sebe. Če tega ne bo storil je "oče" in če bo to storil in mu bo dokazano je "oče". In kaj sedaj?.

28. avgust 2012, ob 08:14:34
Neznan

Ne verjamem.

Dečki do pet let pač ne morejo imet otrok, vagina je pa za take kot je Rode nekaj najbolj ogabnega.

28. avgust 2012, ob 08:11:29
Neznan

No, pa se je začelo!. Kaj vse se bo še odkrilo pri tej ustanovi, ki ji pravimo RKC?.

28. avgust 2012, ob 08:08:11
Bob Rock

Isti oče.

28. avgust 2012, ob 07:00:42
kr en

rode bo moral iti v SIRIJO

28. avgust 2012, ob 06:33:41
mahabharata

Bravo Delo,

Pa ga Imate zdaj samo malo sledenja po gostilnah najti en kozarec s katerega je pil ali vilic polne sline tega sluzavca, ce ne gre drugace ga tresciti po nosu in obrisati kri , ce jo se ma in na pregled DNa v en laboratorij in naj se potem on opravicuje ali razjasni -prasec pokvarjen .Cena par sto EUR vrednost Priceless. Ce vam uspe vam preko AP ja ali Reutersa objavim.

Igor, Toronto , Kanada

28. avgust 2012, ob 03:26:18
73 komentarjev
Stran: <|1|>
Prikaži: starejši prej