Revoltirana anketa: KPK bi morala imeti več pooblastil

Večina sodelujočih v anketi je prepričana, da je protikorupcijska komisija zgolj brezzobi tiger.

Objavljeno
19. marec 2015 14.49
Mo. B., Delo.si
Mo. B., Delo.si

V tokratni Revoltirani anketi nas je zanimalo, kaj menite o Komisiji za preprečevanje korupcije in njenem delu. Večina (okoli 42 odstotkov) tistih, ki se je odločila za sodelovanje, je prepričanih, da so pristojnosti komisije preveč omejene, brez dodatnih pooblastil pa bo ostala zgolj brezzobi tiger.

Nekaj manj, skoraj 32 odstotkov, pa delu KPK ne zaupa. Prepričani so, da gre zgolj za sredstvo oblasti za obračunavanje s politično konkurenco. »Njen nastanek v sedanji sestavi je bil nenavaden. Odnosi v njej so nenavadni. Le upamo lahko, da se zaveda, da je dolžna služiti državljanom. Brezkompromisen boj zoper korupcijo, ki se je zajedla v vse pore družbe, bo to državo napravil normalno,« je svoj odgovor pojasnil Franc Prešeren.

Najmanj, približno 26 odstotkov, sodelujočih v anketi pa je z delom komisije zadovoljno, prepričani so, da svoje delo opravlja strokovno in korektno.

V novi anketi pa v ospredje postavljamo mednarodno temo, ki se vsekakor dotika tudi Slovenije. Zanima nas, ali bi morala Evropska unija vztrajati pri sankcijah proti Rusiji. Je bilo sploh prav, da so jih uvedli? V anketi lahko sodelujete vse do prihodnjega četrtka. Vabimo vas tudi, da svoj odgovor podrobneje pojasnite.