Rogla in Zreče polna športnikov

Junija in julija na pripravah 28 ekip s 1300 vrhunskimi športniki

Objavljeno
26. junij 2015 17.46
Rogla
Brane Piano, Celje
Brane Piano, Celje
Zreče - Tuje in domače vrhunske športnice in športniki, reprezentance in klubske ekipe junija, tako pa bodo tudi ves julij, množično prihajajo na priprave v Terme Zreče in na Roglo.

Po podatkih Tine Tinta Kovačič iz Uniturja, hotelsko turističnega dela zreškega Uniorja, sta njihovi destinaciji že več kot dve desetletji priljubljena centra za priprave športnikov iz Slovenije in tujine. Letos samo v juniju in bo v juliju pri njih na pripravah 28 reprezentanc in ekip s skupno 1300 športniki. Ti so oziroma še bodo v dveh mesecih pri njih imeli 7000 nočitev, kar je kar petina njihovih nastanitvenih zmogljivosti.

Med najbolj znanimi in zanimivimi gosti v Uniturju naštevajo udeležence Košarkarskega kampa Gorana Dragiča, nogometni klub Slaven Belupo, nogometni klub Dinamo iz Moskve, rokometni reprezentanci Slovenije in Alžirije, košarkarske reprezentance Slovenije, Alžirije in Črne gore ter člane različnih selekcij Smučarske zveze Slovenije.

Tinta Kovačičeva dodaja, da si podoben obisk športnikov, sodeč po trenutnih rezervacijah, obetajo tudi avgusta in septembra.

Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih zvez je Rogli in Termam Zreče za obdobje 2013-17 dodelil licenco Olimpijskega športnega centra. Rogla je s tem postala Olimpijski športni center za deskanje na snegu, boks, gorsko in bmx kolesarjenje, smučanje prostega sloga in tek na smučeh, Terme Zreče pa za košarko, rokoborbo in rokomet.