Rogla in Zreče s presežki

Več kot štirje smučarski meseci so močno povečali obisk smučišč, kopališč in hotelov.

Objavljeno
12. april 2016 10.24
Brane Piano
Brane Piano
Zreče, Rogla - Zreški Unitur, Uniorjeva divizija za turizem, je v pravkar minuli zimski sezoni na Rogli naštel 132 smučarskih dni, našteli pa so 186.968 smučarjev, kar je štiri odstotke več kakor prejšnjo zimo. Žičniške naprave so na Rogli za obiskovalce ustavili v četrtek, 7. Aprila, potem pa so nekatere spet pognali v nedeljo, ko so na Rogli gostili tradicionalno smučarsko srečanje Celja in Zagreba.

V zimskih mesecih so na Rogli in v Termah Zreče imeli 80-odstotno zasedenost hotelov in depandans in našteli so rekordno število nočitev, kar 166.662 nočitev. Na Rogli je bilo nočitev za 7, v termah pa za 6 odstotkov več kakor v zimski sezoni 2014/15. Pravijo, da so ohranili število nočitev domačih gostov in povečali število nočitev tujih gostov.

Tako so v Uniturju v primerjavi z lansko sezono za 4 odstotke povečali tudi skupne prihodke. »S prilagoditvijo gostinske ponudbe posameznim ciljnim skupinam v gostinskih objektih pa smo za 3 odstotke povečali tudi iztržek v gostinskih lokalih na smučiščih,« je povedala tiskovna predstavnica Uniturja Tina Tinta Kovačič.

Rogla je pozimi gostila tudi velika mednarodna tekmovanja. Bila je organizator FIS Svetovnega pokala v deskanju na snegu v paralelnem veleslalomu, Evropskega pokala v deskanju na snegu - paralelni slalom in veleslalom ter disciplinah prostega sloga - Slope Style in Big Air ter Mladinskega svetovnega prvenstva v deskanju na snegu - paralelni veleslalom in slalom ter deskarski kros.

»Uspešen začetek poslovna leta je sicer velika vzpodbuda, vendar pa so pred nami meseci velikih izzivov, tako v prodajnem oziroma prihodkovnem delu kot tudi v racionalizaciji poslovanja. Še naprej bomo posebno pozornost namenjali vsebini in kakovosti ponudbe. Načrtovane aktivnosti se bodo usmerjale predvsem v razvoj in specializacijo temeljnih in nišnih produktov. Oblikovanje produktov bo v svoji vsebini prilagojeno sodobnim trendom ter zdravemu, vitalnemu in k aktivnostim v naravi usmerjenemu življenjskemu slogu,« pravi direktorica Uniturja Barbara Soršak.