Ruski lastnik izboljšuje hotelsko ponudbo

Z novim paviljonom bodo v izolskem hotelu Belvedere pridobili 36 sob v kategoriji štirih zvezdic.

Objavljeno
17. januar 2017 22.54
Boris Šuligoj
Boris Šuligoj
Izola – Izolski hotel Belvedere bo poletno sezono dočakal s pomembno pridobitvijo. Delavci koprskega podjetja Makro 5 gradijo paviljon s sobami, recepcijo in manjšim centrom dobrega počutja. Nova recepcija bo s hodnikom povezana z restavracijo in kuhinjo ter manjšo kongresno dvorano. Hoteli Belvedere v ruskem lastništvu že več kot deset let poslujejo pozitivno.

Ruski lastnik Nikolaj Uljanov je poleg dosedanjih šestih jeseni naročil dograditev še enega hotelskega paviljona. V njem bo v treh etažah po projektih Studia Galeb Izola 36 ležišč in dva apartmaja v kategoriji štirih zvezdic. Prenočitvene zmogljivosti podjetja, ki ima na Belvederju 240, v hotelu Marina v Izoli pa še približno 100 hotelskih ležišč, bodo s tem povečali za približno desetino.

V kleti novega paviljona je na 450 kvadratnih metrih površin predviden še manjši center dobrega počutja, v katerem bodo manjši pokriti bazen, štiri savne in prostori za masaže, recepcija v pritličju ob dostopni cesti se bo razprostirala na 270 kvadratnih metrih. Arhitekt Aleksander Bizjak je paviljon zasnoval tako, da upošteva in ohranja arhitekturo Eda Mihevca iz sredine 60. let prejšnjega stoletja. Ker ga bodo s steklenim hodnikom povezali z restavracijo, bodo dobili zaokroženo hotelsko stavbo, ki bo pomembno obogatila ponudbo v tem hotelskem naselju nad Izolo. Paviljon bodo predali namenu predvidoma 1. maja letos.

Vsa leta posluje pozitivno

Hoteli Belvedere se razprostirajo na približno petih hektarjih površine, malo stran od poletnega vrveža v obalnih krajih in z izjemnim pogledom na Izolo in Tržaški zaliv ter Alpe. V naselju je tudi kamp, ki lahko sprejme do 400 gostov. Doslej so imeli le en bazen na prostem, eno teniško igrišče in igrišče za minigolf. Poleti je to idealno izhodišče za kopanje na obali Pod Belvederjem. Pred več leti je Nikolaj Uljanov poskušal naselje prodati, vendar očitno ni dobil primernega kupca, zdaj pa se je odločil s pomočjo bančnega posojila investirati 2,4 milijona evrov v novo stavbo in opremo. Po informacijah direktorja tega 70-članskega kolektiva Branka Seljaka hotel posluje že vsa leta pozitivno, zato je odločitev za investicijo logična. Še posebno po lanski uspešni turistični sezoni, ko so ustvarili 45.450 prenočitev ali šest odstotkov več kot leto prej. Napovedi za letos so znova dobre.