S 4. majem preusmeritev prometa na štajerski avtocesti

Od 4. do 25. maja bo zaradi del promet preusmerjen na odseku Arja vas - Šentrupert.

Objavljeno
29. april 2015 17.23
jsu*Log pri Brezovici
M.K., gospodarstvo
M.K., gospodarstvo

Ljubljana - Na odseku Arja vas - Šentrupert se bo v primeru ugodnih vremenskih razmer v ponedeljek, 4. maja, po 10. uri  pričelo s preusmeritvijo prometa. Promet se bo preusmerjal z leve polovice avtoceste na desno polovico (že obnovljeni del). 

Potek del si lahko ogledate tu: bit.ly/1Oz265D

Zapora bo postavljena po tipu C2+2. V tej fazi obnove bo zaprto smerno vozišče avtoceste proti Celju, promet bo potekal dvosmerno po drugi polovici avtoceste po štirih začasnih prometnih pasovih (po dveh v vsako smer ločeno s t.i. mini guardi oziroma začasno varnostno ograjo), zaprt bo priključek Šempeter v smeri Celja. Obvoz bo urejen preko priključka Šentrupert. Obnovitvena dela tega odseka bodo predvidoma trajala do 25. maja, so sporočili iz Darsa.

Z obnovo voziščne konstrukcije na odseku Arja vas - Šentrupert je izvajalec pričel 11. aprila. Povprečni letni dnevni prometa na odseku štajerske avtoceste A1 med Arjo vasjo in Šentrupertom znaša nekaj več kot 35.000 vozil, od tega ga dnevno v povprečju prevozi skoraj 5.400 težkih tovornih vozil.

Za primerjavo: na odseku primorske avtoceste A1 Unec-Postojna znaša v povprečju približno 42.000 vozil, od tega ga dnevno v povprečju prevozi približno 6.500 tovornih vozil.

Izvajalec del je podjetje Pomgrad, ki bo v sklopu obnove v skupni dolžini 3,46 kilometra izvedel lokalne sanacije vozišča, nadgradnjo vozišča v skupni debelini 14 cm, postavil novo varnostno ograjo v srednjem ločilnem pasu, uredil bankine in izvedel novo talno signalizacijo ter obnovil priključne krake na priključku Šempeter. Pogodbeni rok dokončanja je 45 dni od uvedbe izvajalca v delo.

Vrednost obnovitvenih del znaša 3.678.924,94 evra brez DDV.