Šarčevi tudi uradno med liberalce

Lista Marjana Šarca (LMŠ) je zaprosila za članstvo v zavezništvu evropskih liberalcev in demokratov (Alde), pričakovati je, da bo sprejeta na novembrskem kongresu.
Fotografija: Evropska politična družina je LMŠ po besedah generalnega sekretarja LMŠ Branka Kralja že prej dala pobudo za članstvo. FOTO: REUTERS/Lisi Niesner
Odpri galerijo
Evropska politična družina je LMŠ po besedah generalnega sekretarja LMŠ Branka Kralja že prej dala pobudo za članstvo. FOTO: REUTERS/Lisi Niesner

Generalni sekretar LMŠ Branko Kralj je za STA potrdil, da so zavezništvu liberalcev prejšnji teden poslali dokumentacijo za članstvo. V evropsko stranko pa naj bi jih predvidoma sprejeli novembra na kongresu v Madridu, na katerega je po besedah generalnega sekretarja LMŠ povabljen tudi prvak stranke Marjan Šarec. »Ne vemo pa še, kako bodo potekali postopki - ali bomo tam samo sprejeti, ali bomo že polnopravni člani in imeli glasovalne pravice,« je dejal Kralj.

Za članstvo v Aldeju naj bi se LMŠ odločila zaradi svoje liberalne politične usmeritve. »Najdemo se tudi v njihovem programu in svetovnonazorskih prepričanjih,« je za STA še povedal Kralj.

Da se bo LMŠ pridružila Zavezništvu liberalcev in demokratov za Evropo, ni presenečenje. Kot smo v Delu poročali, so iz Aldeja konec septembra že sporočili, da se naj bi novi slovenski premier Marjan Šarec udeležil njihovega rednega srečanja pred oktobrskim vrhom EU. Pojasnili so tudi, da imajo »zelo dobre stike« z njim.

V Aldeju sta tudi stranki nekdanjih predsednikov vlad Mira Cerarja in Alenke Bratušek.




 

Komentarji: