September v Lipici Turizem pozitiven

Svet Kobilarne Lipica se je danes le seznanil s poslovanjem Lipice Turizem.

Objavljeno
24. oktober 2012 00.38
D. J., Ilirska Bistrica
D. J., Ilirska Bistrica

Svet Kobilarne Lipica se je danes le seznanil s poslovanjem Lipice Turizem, iskanje rešitev za to družbo, katere ustanoviteljica je javni zavod Kobilarna Lipica, pa je prepustil vladi oziroma novim bodočim direktorju kobilarne in predsedniku sveta javnega zavoda.

Znano je, da je Lipica Turizem v prvih šestih mesecih poslovala s 350.000 evri izgube, kolikšna pa je zdaj, nismo uspeli izvedeti. Rudolf Pečar, predstavnik občine Sežana v svetu javnega zavoda, je po seji povedal, da podatki o poslovanju kažejo, da se slika poslovanja izboljšuje.

Družba, ki trži gostinske, hotelske, golf in druge turistične produkte je septembra, tudi zaradi prireditve, ki jo je obiskalo 10.000 turistov, poslovala pozitivno, po napovedih o obisku pa naj bi bili tudi oktobrski rezultati dobri.

Vlada bo danes za novega direktorja oziroma vršilca dolžnosti imenovala Boštjana Bizjaka, ki ga je predlagal minister Franc Bogovič, o novem predsedniku sveta javnega zavoda pa bo odločila prihodnji teden. Menda bi kandidatka za to mesto lahko bila tudi Vida Čadonič Špelič, ki je članica sveta zavoda Kobilarne Lipica, sicer pa direktorica Veterinarske uprave RS.