Sindikalistka v bolnišnici ob službo

Odpuščena delavka Tatjana Petek bo vložila tožbo. Zamerili so ji, ker se je vodstvu bolnišnice postavila po robu.

pon, 16.04.2018, 07:00

Ljubljana – V Sindikatu zdravstva Slovenije SPUKC so na nogah. Protestirajo, ker je bolnišnica Murska Sobota krivdno­ odpustila njihovo zaupnico. Ta je namreč z zakonom o delovnih razmerjih zaščitena pred tovrstnimi postopki, poleg tega so razlogi za odpoved neutemeljeni, so opozorili v sindikatu.

V SPUKC so prepričani, da bo delovno in socialno sodišče prepoznalo nezakonite ukrepe, a ker je do tja še trnova in draga pot, se sprašujejo, kako je mogoče, da se vodstvo javne ustanove lahko postavi nad zakon. Člane sveta zavoda murskosoboške bolnišnice so pred sejo pretekli teden seznanili z nestrinjanjem z odpovedjo pogodbe Tatjani Petek, nekdanji vodji kadrovske službe, in jih opozorili na nevaren precedens.

Za plačilo s kartico, Paypalom ali preko UPN (plačilni nalog), obiščite stran www.delo.si/digitalno in izberite paket po vaši meri. Imamo tudi takega z izdatnim popustom za naročnike na našo tiskano izdajo! Nato sledite navodilom za registracijo, v sklopu katere boste sklenili tudi digitalni naročniški paket.


Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Delo d.o.o.
Preberite posebne pogoje, povezane z digitalnimi naročninami.
Prijavi sovražni govor