Sindikat zdravstva Slovenije z ovadbo proti vodstvu UKC

Sidnikat od ministrice za zdravje pričakuje razrešitev predsednika sveta zavoda UKC Tomaža Glažarja.

Pi. K., STA
pet, 29.01.2016, 15:08; spremenjen: 16:21

Objavljen razpis za vodilna mesta

Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana je danes objavil razpis za pet vodstvenih delovnih mest. K prijavi vabijo kandidate za strokovnega in poslovnega direktorja ginekološke klinike, predstojnika dermatovenerološke klinike, vodjo službe za nevrorehabilitacijo na nevrološki kliniki in vodjo centra za zobne bolezni na stomatološki kliniki. Rok za prijavo z izkazanimi dokazili o izpolnjevanju razpisnih pogojev je do vključno 8. februarja. Kandidati morajo predložiti program dela in razvoja dejavnosti oz. enote, piše v razpisu na spletnih straneh UKC Ljubljana. Mandat traja štiri leta.

V UKC Ljubljana so za STA pojasnili, da se bo v prihodnjem tednu iztekel mandat še nekaterim vodstvenim kadrom. Tako bodo v kratkem objavili razpis za predstojnike klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja, kliničnega oddelka za kardiologijo na interni kliniki ter kliničnega oddelka za anesteziologijo in intenzivno terapijo operativnih strok na kirurški kliniki in vodjo centra za ustne bolezni in parodontologijo na stomatološki kliniki.

Ljubljana -  Zaradi kršitve zakona o delovnih razmerjih je Sindikat zdravstva Slovenije SPUKC vložil kazensko ovadbo zoper vodstvo Univerzitetno kliničnega centra (UKC) Ljubljana. Ovadba v. d. generalni direktorici UKC Ljubljana Brigiti Čokl in predsedniku sveta zavoda Tomažu Glažarju očita kršitev sindikalnih pravic; kršitve kolektivne pogodbe za negospodarske dejavnosti v delu, ki govori o zagotavljanju pogojev za delovanje sindikata, ter kršitve statuta UKC v delu, ki govori o zagotavljanju pogojev za delo sindikatov.

Čoklovi v sindikatu v ovadbi očitajo ignoriranje njihovih pozivov po ureditvi statusa sindikata znotraj UKC Ljubljana, Glažarju pa, da njihovih predstavnikov ne vabi na seje sveta.

Zaradi navedenega v sindikatu od ministrice za zdravje Milojke Kolar Celarc pričakujejo tudi Glažarjevo razrešitev in imenovanje novega predsednika sveta, po potrebi pa tudi imenovanje novih članov predstavnikov države sveta, »ki bodo sposobni v čim krajšem času objaviti in izvesti razpis za izbiro novega generalnega direktorja UKC Ljubljana.«

»Ne gre namreč pozabiti, da vse niti v 11 članskem svetu UKC vodi država, ki imenuje šest članov sveta in je tako neposredno odgovorna za stanje naše največje zdravstvene ustanove,« opozarjajo v sindikatu.

 

Prijavi sovražni govor