Sindikat zdravstva Slovenije z ovadbo proti vodstvu UKC

Sidnikat od ministrice za zdravje pričakuje razrešitev predsednika sveta zavoda UKC Tomaža Glažarja.

Objavljeno
29. januar 2016 16.08
Pi. K., STA
Pi. K., STA

Ljubljana -  Zaradi kršitve zakona o delovnih razmerjih je Sindikat zdravstva Slovenije SPUKC vložil kazensko ovadbo zoper vodstvo Univerzitetno kliničnega centra (UKC) Ljubljana. Ovadba v. d. generalni direktorici UKC Ljubljana Brigiti Čokl in predsedniku sveta zavoda Tomažu Glažarju očita kršitev sindikalnih pravic; kršitve kolektivne pogodbe za negospodarske dejavnosti v delu, ki govori o zagotavljanju pogojev za delovanje sindikata, ter kršitve statuta UKC v delu, ki govori o zagotavljanju pogojev za delo sindikatov.

Čoklovi v sindikatu v ovadbi očitajo ignoriranje njihovih pozivov po ureditvi statusa sindikata znotraj UKC Ljubljana, Glažarju pa, da njihovih predstavnikov ne vabi na seje sveta.

Zaradi navedenega v sindikatu od ministrice za zdravje Milojke Kolar Celarc pričakujejo tudi Glažarjevo razrešitev in imenovanje novega predsednika sveta, po potrebi pa tudi imenovanje novih članov predstavnikov države sveta, »ki bodo sposobni v čim krajšem času objaviti in izvesti razpis za izbiro novega generalnega direktorja UKC Ljubljana.«

»Ne gre namreč pozabiti, da vse niti v 11 članskem svetu UKC vodi država, ki imenuje šest članov sveta in je tako neposredno odgovorna za stanje naše največje zdravstvene ustanove,« opozarjajo v sindikatu.