Skupina Trimo dobro prodaja ovoj za zgradbe

Družba v treh četrtletjih dosega 2,75 milijona evrov dobička in presega načrtovanega.

Objavljeno
02. november 2015 18.25
Trimo
Bojan Rajšek, Litija
Bojan Rajšek, Litija
Trebnje – Skupina Trimo je v prvih devetih mesecih letos za 60 odstotkov presegla načrtovano poslovanje. Skupina Trimo je dosegla 91 milijonov evrov prihodkov od prodaje in 3,1 milijona evrov čistega dobička. Doseženi rezultati so med drugim posledica pozitivnih premikov pri prodaji ovoja zgradb, torej osrednjega programa skupine Trimo, je povedal predsednik uprave Igor Kržan.

Spodbudni so tudi devetmesečni poslovni rezultati družbe Trimo. Čisti prihodki od prodaje so znašali 59,4 milijona evrov, čisti dobiček pa 2,75 milijona evrov in za 81 odstotkov presega načrtovanega. Na letni ravni uprava pričakuje, da bo družba Trimo konec leta dosegla 81 milijonov evrov prihodkov od prodaje, na ravni skupine Trimo pa dobrih 120 milijonov evrov.

Najpomembnejši trgi Nemčija, Rusija

V družbi Trimo so v prvih treh četrtletjih pridobili za 63,3 milijona evrov prodajnih naročil in tako presegli lansko leto za 5,2 odstotka. Na ravni skupine pa so pridobili 97,5 milijona evrov naročil, to je 4,3 odstotka manj kot v istem obdobju lani.

V zadnjih treh mesecih so v Trimu pridobili tudi pomembne referenčne projekte, med drugim večji poslovni objekt v Singapurju in več nastanitvenih objektov za begunce v Nemčiji. »Najpomembnejši trgi za Trimo so letos Nemčija, Rusija in Velika Britanija. V teh državah smo poleg Španije pridobili tudi največje projekte, in sicer projekt Mango v Španiji, Finke v Nemčiji ter projekt Transneft v Rusiji,« je povedal član uprave Bojan Gantar.

Predsednik nadzornega sveta Gregor Krajnc dodaja, da je uprava zagotovila, da bo leta 2015 družba Trimo izpolnila vse obveznosti iz krovne pogodbe o finančnem prestrukturiranju do bank upnic. Trimo je s svojo blagovno znamko prisoten v 60 državah sveta in zdaj v skupini zaposluje več kot 800 ljudi.