Skupina uporabnikov Facebooka načrtuje protest zoper Simobil

Skupina 1300 uporabnikov za 3. oktober načrtuje popolno blokado Simobilovega mobilnega omrežja.

Objavljeno
10. avgust 2011 16.41
Posodobljeno
10. avgust 2011 17.03
Ni. Č., Delo.si
Ni. Č., Delo.si

Ljubljana - Drugi največji slovenski mobilni operater Simobil je napovedal podražitev in ukinitev nekaterih starih naročniških paketov za zasebne in poslovne uporabnike ter za mlade. Hkrati je napovedal uvedbo nadomestila za upravljanje z naročniško številko, poroča STA.

Na spletni mreži Facebook se je oblikovala posebna skupina Protest proti podražitvam Simobila, ki poziva k protestu zoper napovedane spremembe. Sodelovanje je potrdilo že okoli 1300 uporabnikov skupnosti, o udeležbi protesta pa jih razmišlja skoraj 500. V načrtu imajo popolno blokado Simobilovega mobilnega omrežja.

Načrt protesta

»Organizatorji« si želijo, da bi se 3. oktobra na Simobilovih centrih po Sloveniji zbralo čim več naročnikov, ki bi začeli z menjavo SIM kartic, ponovnim vklopom kartic itn. Zaradi plačila letnega nadomestila bodo namreč tedaj te storitve na voljo brezplačno.

»Torej ... če bomo morali storitev plačevati, je najbolje, da to še izkoristimo ... povabite čim več ljudi! Pokažimo Simobilu, da smo proti podražitvam in proti plačevanju letnega nadomestila za storitve, ki jih mogoče nikoli ne bomo potrebovali!!!« je pozval ustanovitelj imenovane skupine.

Zveza potrošnikov Slovenije

V Zvezi potrošnikov Slovenije menijo, da je posebno letno nadomestilo za upravljanje z naročniško številko neupravičeno in da predstavlja le še enega v vrsti pavšalnih stroškov, ki jih mora naročnik plačati ne glede na to, ali namerava v ta strošek vključene storitve uporabiti ali ne.