Slovencem ob prazniku čestitala tudi Hillary Clinton

Ameriška državna sekretarka je zagotovila, da so ZDA partner in prijatelj vsem Slovencem.

ned, 24.06.2012, 19:03

New York - Ameriška državna sekretarka Hillary Clinton je ob dnevu državnosti v imenu predsednika ZDA Baracka Obame in ameriškega ljudstva čestitala Sloveniji in izrazila najboljše želje za nadaljevanje miru, blaginje in uspeha.

»Slovenija zagovarja demokratične vrednote in promovira svobodo ter človekove pravice, ki so dragocene našima državama, od Kosova do Afganistana in po svetu. V le dveh desetletjih je Slovenija postala trden partner v zvezi Nato in drugih mednarodnih organizacijah. Dajete pozitiven vzor za druge in izkušnje ter pomoč državam, ki želijo postati uspešne demokracije,« je zapisala Clintonova. Po poročanju Slovenske tiskovne agencije je zagotovila, da so ZDA partner in prijatelj vsem Slovencem.

Ameriški Slovenci so dan državnosti obeležili v Washingtonu, Clevelandu in drugih mestih po ZDA. Slovensko veleposlaništvo v Washingtonu je v ponedeljek priredilo sprejem ob 20. obletnici vzpostavitve diplomatskih odnosov z ZDA, dnevu državnosti in dnevu slovenske vojske. Udeležil se ga je tudi državni sekretar Igor Senčar, ki je v torek sklenil dvodnevni obisk Washingtona. Sprejema se je udeležila tudi zvezna senatorka iz Minnesote Amy Klobuchar ter namestnica pomočnika državne sekretarke za evropske in evrazijske zadeve Marie Yovanovitch, ki je pristojna za države srednje Evrope.

Veleposlanik Roman Kirn je ob tej priložnosti odprl dve razstavi, in sicer potujočo razstavo štirih umetnikov (Meta Zobec Novak, Gorazd Jordan, Toni Rash ter Lynn Miller), ki je nastala na pobudo generalnega konzulata v Clevelandu in vse od junija 2011 dalje potuje po različnih zveznih državah ZDA.

Druga razstava v prostorih veleposlaništva predstavlja izbor del akademskega kiparja Jirija Kočice, ki se je sprejema tudi osebno udeležil. Kiparske izdelke v obliki votivnih figuric iz čebeljega voska ter češnjevega lesa dopolnjujejo fotografije monumentalnih del kiparja Kočice, ki so postavljena po različnih slovenskih mestih.

Generalni konzul Jure Žmauc je sprejem priredil v petek v mestni hiši Clevelanda, kjer je potekal koncert skladatelja in saksofonista Ota Vrhovnika. Proslave so se med drugim udeležili župan Frank Jackson ter mestna svetnika Mike Polensek ter Joe Cimperman.

Slovenci v pensilvanskem Bethlehemu so prav tako v petek tudi letos pripravili slovesen dvig slovenske zastave pred mestno hišo. V New Yorku, kjer konec oktobra zapira vrata leta 1992 odprti generalni konzulat, pa tokrat proslav ni bilo, še piše STA.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se

Komentarji

Prikaži: starejši prej
4 komentarji
Slovenski-Balkanec

Razsirjeno in popravljeno ponavljam...

Sodec po naslovu tega clanka, bi se naj t.i. cestitka in 'dobre zelje' (?) Klinotnove Hilari, sekretarke za zunanje zadeve ZDA, smatrale za neke vrste cast?!? Po mojem ne. Ravno obratno, ponizanje, vsaj po mojem! Sprasujem se, ali so taksno politikantski triki politikantskih predstavnikov in predstavnic egomanskih in imperijalisticnih ZDA, taksnih in podobnih, kot je Klintonova Hilari, zares vredni pozornosti na prvih straneh medijev v Republiki Sloveniji?

Ali se nihce vec ne spomni genocidnega bombardiranja nasih bratskih Juznih Slovanov, Srbov in Bosanskih Srbov ter Crnogorcev, ko je od 200 do 650 bombniskih letal dnevno rusilo juzni del nase nekdanje Jugoslavije celih 78 dni, in vse tisto pred samo 13 leti? Klinotonova Hilari je znatno vplivala na tiste genocidne odlocitve njenega t.i. moza, tistega zlocinca, Klinton Viljema Drzefersona, ki je z genocidnim bombardiranjem Slovanov dokazoval njegovo moskost. Ociten dokaz za njeno vplivnost, je bil njen obisk Tuzle kmalu po premirju!

Dodatno, ali se nihce vec ne spominja politicnega pritiska, ki ga je Klintonova Hilari izvajala na vlado Pahorjevega Boruta, tako da je Republika Slovenija brezpogojno dovolila pristop Republike Hrvaske Evropski zvezi, toraj brez da bi Republika Hrvaska 'morala' vrniti Republiki Sloveniji juzno polovico nekdanje Cone B, ali najmanj juzno polovico predvojne obcine Piran?! Toraj cemu slavospevi taksni protislovenski politikantski figuri, kot je Klintonova Hilari?!

Dovoljujem si tudi trditi, da Klintonova Hilari nima prakticno nobene pravice cestitati Republiki Sloveniji v imenu 'ljudstva' ZDA, ker je razdalja med ljudstvom ZDA, toraj med masami ZDA, in vladajoco kliko najmanj tako velika, kot je razdalja med Zemljo in Luno! Zraven tega pa vecina prebivalcev ZDA sploh ne ve, kaj je Republika Slovenija, ali kje se ona nahaja! Vse skupaj je ena sama politikantska farsa! Edini smisel in cilji ZDA pri vsem so, nadaljnje hlapcevstvo Republike Slovenije v NATO vojnem paktu in v OZN ter sodelovanje pripadnikov SV v okupacijah daljnjih drzav, zrtev agresije ZDA in Britanije!

'cla',
tukaj je Republika Slovenija, kjer se govori in pise slovanska-slovenscina! Nehaj se ze enkrat sopiriti s tvojo polamano ameri-anglo-saksonscino! S tvojim taksnim postopanjem samo dokazujes, kako zelo neolikan in bombasticno vsiljiv si, in kako plitvo ssegajo tvoji mozgani, v tistem brlogu COA-ZDA, v Lengliju, na reki Potomek, blizu tistega kukavicjega gnezda, ki s svojim imenom in velezlocinskimi pocetji ter splosno hegemonijo vseokrog po svetu, v grob sramoti oceta ZDA!!

Opravicujem se zaradi nezmoznosti, vkljucno zaradi izstopnega protokola, uporabljati sumnike svojevrstne nasi slovansko-slovenski materinscini, nasi slovenscini, ki je do nedavnega bila veliko manj onesnazena z ameri-anglo-saksonscino.

25. junij 2012, ob 22:59:34
Slovenski-Balkanec

Sodec po naslovu, bi se naj t.i. cestitka in 'dobre zelej' Klinotnove Hilari, sekretarke za zunanje zadeve ZDA, smatrale za neke vrste cast?!? Po mojem ne. Ravno obratno, ponizanje, vsaj po mojem! Sprasujem se, ali so taksno politikantski triki politikantskih predstavnikov in predstavnic egomanskih in imperijalisticnih ZDA, taksnih in podobnih, kot je Klintonova Hilari, zares vredni pozornosti na prvih straneh medijev v Republiki Sloveniji?

Ali se nihce vec ne spomni genocidnega bombardiranja nasih bratskih Juznih Slovanov, Srbov in Bosanskih Srbov ter Crnogorcev, ko je od 200 do 650 bombniskih letal dnevno rusilo juzni del nase nekdanje Jugoslavije celih 78 dni, in vse tisto pred samo 13 leti? Klinotonova Hilari je znatno vplivala na tiste genocidne odlocitve njenega t.i. moza, tistega Klinton Viljema Drzefersona, ki je z genocidnim bombardirnajem Slovanov dokazoval njegovo moskost. Ociten dokaz za njeno vplivnost, je bil njen obisk Tuzle kmalu po premirju!

Dodatno, ali se nihce vec ne spominaj politicnega pritiska, ki ga je Klintonova Hilari izvajala na vlado Pahorjevega Boruta, tako da je Republika Slovenija brezpogojno dovolila pristop Republike Hrvaske Evropski zvezi, toraj brez da bi Republika Hrvaska morala vrniti Republiki Sloveniji juzno polovico nekdanje Cone B, ali najmanj juzno polovico predvojne obcine Piran?! Toraj cemu slavospevi taksni protislovenski politikantski figuri, kot je Klintonova Hilari?!

Dovoljujem si tudi trditi, da Klintonova Hilari nima prakticno nobene pravice cestitati Republiki Sloveniji v imenu 'ljudstva' ZDA, ker je razdalja med ljudstvom ZDA, toraj med masami ZDA, in vladajoco kliko najmanj tako velika, kot je razadalja med Zemljo in Luno! Zraven tega pa vecina prebivalcev ZDA sploh ne ve, kaj je Republika Slovenija, ali kje se ona nahaja! Vse skupaj je ena sama politikantska farsa! Edini smisel in cilji ZDA pri vsem so, nadaljnje hlapcevstvo Republike Slovenije v NATO vojnem paktu in v OZN ter sodelovanje pripadnikov SV v okupacijah daljnjih drzav, zrtev agresije ZDA in Britanije!

Opravicujem se zaradi nezmoznosti, vkljucno zaradi izstopnega protokola, uporabljati sumnike svojevrstne nasi slovansko-slovenski materinscini, nasi slovenscini, ki je do nedavnega bila veliko manj onesnazena z ameri-anglo-saksonscino.

25. junij 2012, ob 22:47:54
cla

Papak, ona je somebody, dočim ti si NOBODY!

25. junij 2012, ob 13:47:13
paparazzo

Koga pa brigajo čestitke množične morlike?
To je SRAMOTA za Butale, ne pa čast, da se ta ogabna baba vtika v naše zadeve!
Če bi nam čestital kak množični morliec iz zadnje balaknske klavnice, bi tudi objavili?

25. junij 2012, ob 08:12:36
4 komentarji
Stran: <|1|>
Prikaži: starejši prej