Slovenske ceste: Gneča, zastoji, čakalne vrste ...

Daljši zastoji: Koper, Logatec, predor Karavanke in mejni prehodi. Vozniki na izstop iz države na Dragonji čakajo tri ure.

Objavljeno
10. avgust 2013 10.19
tlo promet
Mo. B., Ni. Č., Delo.si
Mo. B., Ni. Č., Delo.si

Ljubljana - Na slovenskih cestah je ponovno močno povečan promet, predvsem v smeri proti turističnim krajem in mejnim prehodom.

Na mejnem prehodu Dragonja voznikina izstop iz države tam čakajo tri ure, za vstop 20 minut.

Zastoji:

• Na Primorskem so daljši zastoji na avtocesti med predorom Dekani in priključkom Koper/center ter na cesti od Kopra proti mejnemu prehodu Dragonja.

• V smeri Ljubljane je zastoj med priključkom Logatec in cestninski postaja Log.

• Na Gorenjskem je pred predorom Karavanke proti Avstriji nastal približno 5-kilometrski zastoj. Alternativna cesta proti Kranjski Gori je izvoz Lipce.

Prometne nesreče:

• Na pomurski avtocesti je oviran promet pred priključkom Sv. Jurij ob Ščavnici proti Murski Soboti.

• Prehitevalni pas je zaprt na mariborski vzhodni obvoznici med pokritim vkopom Malečnik in priključkom Zrkovci proti Ljubljani, proti Šentilju pa je promet oviran.

Razmere na cestah ob 12. uri

Od Kozine do mejnega prehoda Starod je zastoj še vedno dolg kar 30 kilometrov, vozniki pa na izstop iz države tam čakajo dve uri, je za STA pojasnil Kristjan Zobovnik s Prometno-informacijskega centra za državne ceste.

Alternativa mejnemu prehodu Starod sta mejna prehoda sta Jelšane in Sočerga, navajajo na Prometno-informacijskem centru.

Na primorski avtocesti je zaradi prometne nesreče pred Uncem oviran promet proti Kopru, nastal je 10-kilometrski zastoj. Vozniki lahko uporabijo vzporedno cesto Logatec-Postojna.

Gost promet z zastoji je sicer tudi na avtocesti od Srmina do priključka Koper - center ter od Kopra proti mejnemu prehodu Dragonja, kjer vozniki na izstop iz države čakajo eno uro, na vstop pa 45 minut. Občasni zastoji se pojavljajo tudi na cesti od Ilirske Bistrice proti mejnemu prehodu Jelšane, kjer je čakalna doba pri izstopu 40 minut, ter pred mejnim prehodom Starod.

Po najnovejših podatkih Prometno-informacijskega centra je daljši, sedemkilometrski zastoj tudi na Štajerskem pred koncem podravske avtoceste pri Dražencih, naprej po glavni cesti mimo Podlehnika proti mejnemu prehodu Gruškovje pa je promet zgoščen, občasno nastajajo zastoji. Na prestop meje je treba čakati 15 minut. Alternativna mejna prehoda sta Rogatec ali Dobovec.

Na Hrvaškem je medtem proti Sloveniji na Istrskem ipsilonu kolona vozil dolga devet kilometrov, še sporočajo s Prometno-informacijskega centra.

V Prekmurju je na avtocesti pred Pincami proti Madžarski 500-metrska kolona vozil. Predor Karavanke proti Sloveniji zaradi varnosti občasno zapirajo, proti Avstriji pa je nastal 800-metrski zastoj. Gost promet z zastoji je tudi na cesti od Lesc proti Bledu.