Slovenske ceste polne pločevine, najdaljši zastoji na Štajerskem

Na mejnem prehodu Dragonja se za izstop iz države čaka dve uri, za vstop pa eno uro.

Objavljeno
25. julij 2015 12.52
lvu/Zastoj
Ma. F., Delo.si, STA
Ma. F., Delo.si, STA

Ljubljana - Slovenske ceste so na zadnjo julijsko soboto polne pločevine. Najdaljši zastoji nastajajo na Štajerskem, kjer je na koncu avtoceste Maribor-Ptuj pri Dražencih kolona vozil dolga 14 kilometrov.

Po podatkih prometnoinformacijskega centra poleg ceste Ptuj-Gruškovje zastoji danes nastajajo tudi na ljubljanski obvoznici od Kosez in priključka Ljubljana-Vič proti cestninski postaji Log. Prav tako so zastoji na Primorskem na cestah Izola-Portorož ter Šmarje-Dragonja, kolona vozil pred predorom Karavanke proti Sloveniji pa je dolga en kilometer.

Na mejnem prehodu Dragonja se za izstop iz države čaka dve uri, za vstop pa eno uro. Na Gruškovju vozniki za izstop čakajo pol ure. Kot sporočajo s Policijske uprave Maribor, je pred tem mejnim prehodom strnjena kolona vozil vse od cestninske postaje Prepolje, vozniki pa iz države izstopajo v petih kolonah.

Na mejnem prehodu Starod je čakalna doba za izstop iz države 15 minut, v Sečovljah pa vozniki za vstop v državo čakajo 35 minut, pri izstopu pa 15 minut, še navajajo na spletnih straneh prometno-informacijskega centra.

Močno povečan promet na cestah iz Avstrije in Madžarske proti slovenski obali in proti Hrvaški se sicer pričakuje danes do večera.

Zastoji nastajajo tudi na hrvaških cestah. Na zagrebški obvoznici je kolona proti morju dolga 14 kilometrov iz vzhodne in deset iz zahodne smeri. Med drugim so zastoji tudi na avtocesti med tuneloma Sv. Rok in Maslenica v smeri Splita.