SLS za nujno sejo o aferi z bulmastifi

Predsednik SLS Radovan Žerjav je napovedal, da bo stranka zaradi primera z bulmastifi zahtevala nujno sejo parlamentarnega odbora za notranjo politiko, javno upravo in pravosodje. Zato so se odločili zaradi zavrženih kazenskih ovadb v tej zadevi.

Objavljeno
15. december 2010 22.20
Mario Belovič, notranja politika
Mario Belovič, notranja politika
Ljubljana - »To dejanje tožilstva zagotovo ne meče pozitivne luči na pravno državo. Mnogi pravniki so potrdili, da so vpleteni pri zadevi ravnali v nasprotju s pravom, zdaj pa nihče za nič ne odgovarja, temu se mora upreti vsa politika,« je Radovan Žerjav razložil vzroke za nujno sejo.

Znano je, da je ljubljansko okrožno tožilstvo 2. novembra odločilo, da v aferi z bulmastifi glede vračanja psov lastniku Saši Baričeviču ne bo kazensko preganjalo direktorico Vursa Vido Čadonič Špelič, nekdanjega ministra za kmetijstvo Milana Pogačnika, nekdanjo državno sekretarko Sonjo Bukovec ter Romana Pečkarja in Tanjo Hofman iz službe ministrstva za kmetijstvo za pravne zadeve. Kazenske ovadbe zaradi suma zlorabe uradnega položaja ali pravic oziroma nevestnega dela v službi je tožilstvo zavrglo, ker je ocenilo, da ni podan utemeljen sum, da so storili kazniva dejanja. Tožilstvo se v aferi Baričevič tako ukvarja le še s trojico - na okrajnem sodišču so predlagali, naj proti kinologoma Alenki Černe in Rajku Rotnerju opravijo posamezna preiskovalna dejanja zaradi suma ponarejanja listin, proti odvetniku Miru Senici pa zaradi suma krive ovadbe.