Smučanje na ledeniku Skuta je pravi raj

Veleslaloma za pokal kristalnega jezerskega gamsa pod ostenji Grintovcev se je udeležilo več kot sto tekmovalcev.

Objavljeno
09. junij 2014 12.45
Jezersko smučanje
Marjana Hanc, Kranj
Marjana Hanc, Kranj

Jezersko – Na ledeniku pod Skuto so v nedeljo, 8. junija, organizirali 21. lovski veleslalom, tekmovanje za pokal kristalnega jezerskega gamsa. Kot je pojasnil Franci Ekar, sneg »pokriva« površine od Savinjskega sedla do Kranjske koče na Ledinah, na ledeniku pa so tako velike površine, kakor so bile v poznih 70. letih. »Sneg je bil žameten. Temperatura zraka je bila 8 stopinj Celzija ... Pravi raj za poletno turno smučanje," je dejal Ekar.

Na veleslalomu se je pomerilo nekaj čez sto tekmovalcev iz 27 lovskih družin. Start je bil na višini 2000 metrov nadmorske višine. Na cilj okoli 800 metrov dolge proge z 18 vratci in 200 metri višinske razlike pa je prispelo 83 tekmovalcev.

Najhitrejši čas v skupini do 40 let je dosegel Aleš Gorza, lovski pripravnik iz LD Bistra, sicer pa nekdanji reprezentant v alpskem smučanju in zdaj tudi smučarski trener. Med ženskami »gamsovkami«  je na prvo mesto uvrstila Maja Meglič iz LD Tržič, med najstarejšimi tekmovalci  lovskimi veterani je bil najhitrejši Matija Jereb Matija iz LD Žiri. Med najmlajšimi »nelovci« je dosegel odličen čas Jaka Kramar iz Luč, medtem ko je ekipno prvo mesto osvojila LD Dovje - Mojstrana.