Sneg povzročil kar nekaj nevšečnosti

Zgodilo se je kar nekaj prometnih nesreč, ceste je ponekod zaprlo padlo drevje, ponekod imajo težave z dobavo elektrike.

Objavljeno
13. februar 2016 10.37
Mo. B., STA
Mo. B., STA

Ljubljana – V večjem delu države je ponoči močno snežilo, najbolj na Gorenjskem in Notranjskem. Zaradi zasneženih cest se je zgodilo kar nekaj prometnih nesreč, ponekod so promet ovirala drevesa, ki so klonila pod težo novozapadlega snega. Prišlo je tudi do motenj pri dobavi električne energije.

V Ljubljani je v zadnjih 12 urah po podatkih Agencije RS za okolje zapadlo deset centimetrov snega. Podobne podatke imajo vremenoslovci za Postojno, še več snega pa je od petka zvečer zapadlo na Kočevskem, namreč 23 centimetrov.

Na Kredarici je v zadnjih 12 urah zapadlo 32 centimetrov snega, tako da je snežna odeja tam debela dva metra.

Težave na cesti

Okrog 5. ure je na avtocesti Lukovica - Domžale pri počivališču Lukovica voznik tovornega vozila s priklopnikom izgubil nadzor nad vozilom. Vozilo je po zanašanju ostalo zagozdeno med obema zaščitnima ograjama in tako zaprlo ves promet proti Ljubljani. Kasneje je v stoječa vozila trčil tudi voznik osebnega vozila, so sporočili iz Uprave RS za zaščito in reševanje.

Promet je zaradi prometne nesreče oviran tudi na štajerski avtocesti pred predorom Podmilj v smeri Ljubljane in na dolenjski avtocesti med Dobruško vasjo in Kronovim, kjer je zaprt prehitevalni pas proti Ljubljani. Ponekod na Gorenjskem megla v pasovih zmanjšuje vidljivost, opozarjajo v Prometno- informacijskem centru za državne ceste.

Zaradi zasneženega cestišča je okoli 4. ure na cesti Kladje - Sovodenj v občini Cerkno osebno vozilo delno zdrsnilo s cestišča, podobno se je dobre pol ure zgodilo vozniku osebnega avtomobila, ki se je peljal skozi naselje Konjsko v občini Vojnik. Ob 5.25 sta na glavni cesti v Pamečah v občini Slovenj Gradec zaradi spolzkega vozišča trčili dve osebni vozili.

Podrto drevje in težave z električno napeljavo

Gasilci in komunalni delavci so imeli ponoči kar nekaj dela z odstranjevanjem dreves, ki so se podrla na cesto in ovirala promet, še kažejo podatki Uprave RS za zaščito in reševanje.

Še vedno so ponekod na terenu dežurne službe elektro podjetij, ki odpravljajo težave na več transformatorskih postajah. O težavah z oskrbo z električno energijo so ponoči poročali med drugim iz Logatca, Borovnice, Dragomerja, Kostela, Zaloga in Polhovega Gradca.