Sodišče: Najemnina za ribarnico je realna

Izdano soglasje za Delmarjeve ribarnice: Čez poldrugi mesec bo objavljen nov razpis za oddajo lokalov.

Objavljeno
23. oktober 2014 21.33
Boris Šuligoj, Koper
Boris Šuligoj, Koper
Koper – Nenavadno oddajo Delmarjevih ribarnic je danes razrešilo koprsko okrožno sodišče, ki je nekaj tednov po sklenitvi pogodb izdalo soglasje. Danes nam je o tem še svežem sklepu na naše vprašanje odgovorila predsednica koprskega okrožnega sodišča Darja Srabotič.

»Andrej Marinc ob sklepanju najemnih pogodb za Delmarjeve ribarnice ni imel soglasja sodišča, vendar so bile sklenjene pod pogojem, da se sodišče z njimi strinja,« je pojasnila Darja Srabotič. Pri tem je sodišče upoštevalo, da je stečajni upravitelj pri izbiri najemnika oziroma višine najemnine ustrezno argumentiral določene poslovne dejavnike (zanesljivost in pravočasnost ponudnikov, realnost višine najemnine) ter pri tej izbiri tudi ustrezno upošteval učinkovitost oziroma ažurnost vodenja stečajnega postopka. Sodišče je izdalo soglasje in upoštevalo upraviteljev predlog, ker je upoštevalo tudi kratkotrajnost najemnega razmerja (to traja le do konca leta 2014) in možnost sodelovanja ugodnejših ponudnikov v naslednjih fazah najema prostora. Predsednica sodišča je še pojasnila, da se je mogoče na sklep pritožiti v 15 dneh.

Pritožitelj Radovan Minič iz družbe Barmar pa ves čas pojasnjuje, da mu v družbi Delmar niso povedali jasnih pravil za prijavo ponudbe, da je do njih poskušal zaman priti že pred 1. oktobrom. Prav tako zatrjuje, da je ponujal veliko višji znesek za najem koprske ribarnice. Danes Minič ni bil dosegljiv, da bi nam povedal, ali se bo pritožil ali pa bo zgolj počakal še poldrugi mesec, ko bo stečajni upravitelj moral objaviti razpis za oddajo ali prodajo lokalov. Tedaj bo tudi najbolj jasno, katera najemna cena lokala je realna.