Sodišče Štormanu ni vrnilo hotela

Gostinec bo dopolnil zahtevek in spet poskusil.

Objavljeno
10. januar 2014 10.54
Hotel Štorman
Brane Piano, Celje
Brane Piano, Celje
Celje - Celjsko okrajno sodišče je zavrnilo zahtevek gostinca Antona Zvoneta Štormana za vračilo hotela Štorman, ki je že teden dni zaprt potem, ko ga je po pooblastilu KBM Leasinga dala izprazniti družba Administrator. Gostinec bo zahtevek za vračilo hotela v posest dopolnil in prihodnji teden ponovno vložil.

»Danes smo prejeli sklep sodišča glede začasne odredbe. Kakor smo tudi pričakovali, je bil predlog za izdajo začasne odredbe v tej fazi zavrnjen. Vendar pa je sodišče v obrazložitvi natančno izpostavilo, katere predpostavke za izdajo odredbe je potrebno še izpolniti. Skladno z obrazložitvijo sodišča bomo popravljeni predlog prihodnji teden vložili še enkrat. Seveda je možno, da sodišče tudi temu predlogu ne bo takoj sledilo, vendar bomo pravna sredstva vlagali tako dolgo, da bo učinek dosežen,« so sporočili iz odvetniške družbe, ki Štormana v tej zadevi zastopa.

Za danes je na gospodarskem oddelku celjskega okrožnega sodišča razpisana tudi obravnava v tožbi KBM Leasinga proti Štormanu za vračilo 2,823 milijona evrov dolga. V zvezi s tem so Štormanovi sodelavci dopoldan sporočili, da gre za spor glede menice, ki jo KBM Leasing izpolnil in vložil sam. »Današnji prvi narok je ostal razpisan, vendar je pričakovati, da ga bo sodišče zaradi procesnih vzrokov preložilo na kasnejši datum,« pravijo.