Šport in špas v vrtcu Biba že tradicionalna prireditev

V ljubljanskem vrtcu Biba so se že četrtič pridružili prireditvi Šport in špas, ki povezuje vzgojiteljice, otroke, starše in sosesko.

Objavljeno
18. maj 2014 18.58
S. M., šolstvo
S. M., šolstvo

Ljubljana - Kako molzemo krave? Otroci iz enote Biba ljubljanskega vrtca Najdihojca, ki med drugim sodelujejo tudi v mednarodnem projektu Comenius, so se na zdaj že tradicionalni prireditvi Šport in špas lahko med drugim preizkusili tudi v molži. Seveda pravih krav pred vrtcem ni bilo, kravje seske so nadomestile preluknjane rokavice za enkratno uporabo, toda občutek je bil kar pravi.

Bili pa so tudi tokrat čisto pravi policijski konji, gasilski avtomobili in letos prvič – pravi pravcati ljubljanski župan. Vrtičkarji, osebje vrtca in ravnateljica Liana Cerar so župana Zorana Jankovića povabili tudi zato, da mu pokažejo, kako nizka je ograja vrtca. Nepridipravi jo zlahka preskočijo, zato bi si v vrtcu želeli novo. Ravnateljica Liana Cerar je županu ob tej priložnosti predala okvirjeno otroško risbo in ga spodbudila, naj se, ko se zazre vanjo, spomni na vrtec Najdihojca.

Prireditev razveseljuje in povezuje otroke, starše, zaposlene v vrtcu, predvsem pa tudi prebivalce soseske. Radi jo obiščejo nekdanji vrtičkarji, zdaj že šolarje, in njihovi starši, in je zato lahko zgled za vse soseske, ki se soočajo s težavami pri sprejemanju vrtcev, šol ali drugih ustanov v svojem okolju. Ponekod sosede moti  otroški vik in krik, drugod večje število avtomobilov zjutraj in popoldne, spet nekje drugje pa se stanovalci znajo obregniti ob otroke s posebnimi potrebami. V Šiški, kjer domuje Biba, teh težav na srečo ni.

Pri organizaciji so tudi letos sodelovali starši, ki so prikazali zanimive kemijske eksperimente, se posvetili zdravju, tako da so merili krvni sladkor, ali pa so prispevali izdelke za srečelov.

V vrtcu Najdihojca oziroma njegovi enoti Biba so prireditev, ki sicer poteka na številnih šolah in vrtci po vsej Sloveniji, letos pripravili že četrtič zapored. Namen je druženje vseh treh generacij ob športu in zabavi, prav pa pride tudi za dobrodelne namenje, kot je zbiranje sredstev za obnovo igral.

In tako kot vsako leto je bila tudi letos največja gneča pri umetnicah, ki so poslikavale male obrazke.