Srce Slovenije bije z malo Kim

Klic na Pomoč v zgodbi o koprski deklici in njeni družini je doživel zelo lep odziv lokalne skupnosti in društev.

Objavljeno
28. oktober 2016 15.13
suhadolnik štenkler leban
Helena Peternel Pečauer
Helena Peternel Pečauer

Veseli smo, da lahko poročamo o zares lepem odzivu na zgodbo male Kim Lebar iz Kopra in na stisko njene družine, ki smo jo v časopisu in na Delovi spletni strani objavili v sredo.

Naj spomnimo: še ne petletna deklica ima za seboj mesece in mesece izčrpljujočih terapij, ki naj bi jo ozdravile raka, njena starša pa poleg skrbi za tako bolnega otroka bijeta še bitko s socialno stisko. Nimata denarja ne za vožnje v Ljubljano, ne za zdravo hrano, da o kakšnem priboljšku, ki bi ga privoščila Kim in njeni dve leti mlajši sestrici Gali, niti ne govorimo.

Zdaj že lahko rečemo, da Lebarjevi niso več sami. Organizirala se je lokalna skupnost v Žusterni, njena predstavnica pa nam je povedala, da sploh niso vedeli, kako zelo je hudo v tej družini. Obljubila je takojšnjo neposredno pomoč, svoje sile pa bodo združili tudi v humanitarnih društvih Križemrok in Otroški nasmeh. Usoda deklice je vse močno ganila, iz uredništva pa smo družino povezali tudi z ekološko kmetijo iz okolice Kopra, ki bo vsak dan, do sredine decembra, brezplačno priskrbela svežo zelenjavo za Kim.

V imenu družine in uredništva iskrena hvala vsem, ki ste se že odzvali klicu na pomoč, vse druge pa prosimo, odprite svoja srca in pomagajte družini Lebar po svojih najboljših močeh. Morda tudi na račun kakšne sveče, ki jih bo v teh dneh po vseh grobovih več kot preveč.