Srečanje pomurskih in avstrijskih sindikalistov

Zbrali so se ob spominskem kamnu, ki so ga postavili ob vstopu Slovenije v EU.

sob, 21.04.2012, 14:39

Gederovci - Člani območne organizacije Zveze svobodnih sindikatov in sindikata avstrijske Štajerske (OGB Steiermark) so se danes ob spominskem kamnu, ki so ga na meji med državama na obrežju Kučnice družno postavili ob vstopu Slovenije v EU, že osmič zbrali na tradicionalnem srečanju.

Sekretar ZSSS za Pomurje in predsednica sindikata avstrijske Štajerske Beatrix Eiletz sta poudarila tradicionalno dobro sodelovanje med obema sindikalnima organizacijami in dobrososedske odnose med državama.

Avstrija je bila tudi velika podpornica Slovenije v času osamosvajanja, prebivalci obmejnih avstrijskih krajev pa so na različne načine pomagali Pomurcem v času, ko je JLA skušala zasesti mejnega prehoda z Avstrijo v Gornji Radgoni in Gederovcih.

 


 


Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se