Štajerci podpirajo nadškofa Urana, če odštejemo pešico klerikov

Vatikan se je spustil v zelo sumljivo obrekovalno dejanje, s katerim želi preusmeriti pozornost iz lastnih težav.

Objavljeno
26. julij 2012 22.35
iza_Brezje
Danilo Utenkar, Slovenska Bistrica
Danilo Utenkar, Slovenska Bistrica
Slovenska Bistrica - Dogajanja ob izgonu nadškofa Alojzija Urana močno odmevajo tudi na Štajerskem, vendar pa se politiki in pripadniki rimskokatoliške cerkve ne želijo izpostavljati, kar navsezadnje odraža stanja duha na Slovenskem.

Če odštejemo peščico cerkevenih strokovnjakov, ki do danes praktično nimajo podrobnih informacij, in komentirajo dogodek kot zadevo Cerkve, velja večinsko mnenje, da nihče, torej tudi Vatikan, ne more izločiti slovenskega državljana iz države, o čemer pričakujejo tudi odločnejše izjave odgovornih politikov, od predsednika države, vlade in ministrov za notranje ter zunanje zadeve.

Verrniki v veliki večini menijo, da je Alojzij Uran žrtev najbolj zvestih slovenskih vatikanskih pripadnikov, ki nimajo prav nobenih aregumentov, da je ljubljanski nadškof kriv za finančne homatije mariborske škofije, če te, ob Uranovim očitkom o očetovstu, sploh vzdržijo resno presojo.

V Mariborski nadškofiji natančno vedo, da je krivec za finančni polom njen ekonomist Mirko Kraševec, država in banke pa so sokrivec za propad družb Zvonov in škofijskega gospodarstva Rast, ki so bile obilno podprte z davkoplačevalskim denarjem. Po besdah enega največjih poznavalcev delovanja rimskokatoliške cerkve na Slovenskem, ki pa ne želi biti imenovan, bi se moral Alojzij Uran upreti takemu dekretu in se zgledovati po mariborskem pomožnem škofu Vekoslavu Grmiču, ki še vedno velja za enega največjih slovenskih intelektualcev, in je nenehno šibal pogoltnost Cerkve.