Mitja Štular na čelu programskega sveta RTVS

Današnje volitve predsednika so bile tretje po vrsti v tem mandatu.

Objavljeno
19. januar 2015 17.16
vidic štular
Ni. Č., Delo.si, STA
Ni. Č., Delo.si, STA
Ljubljana - Programski svet RTVS je na današnji seji za svojega predsednika izvolil Mitjo Štularja, ki je doslej svet vodil kot vršilec dolžnosti. Za izvolitev je bilo treba zbrati 15 svetniških glasov. Štular jih je zbral 16, njegov protikandidat Gojko Bervar pa osem. Današnje volitve predsednika so bile že tretje po vrsti v tem mandatu.

Prvič je programski svet Radiotelevizije Slovenija (RTVS) skušal izvoliti predsednika na svoji ustanovni seji 4. februarja lani. Za mesto predsednika sta se takrat potegovala Štular in Ciril Baškovič. Ker nobeden od njiju ni prejel dovolj glasov, je svet Štularja, ki je zbral več glasov, imenoval za v. d. za obdobje šestih mesecev.

Drugi poskus izvolitve predsednika programskega sveta je bil 18. junija lani. Takrat je bil edini kandidat Štular, ki pa ponovno ni uspel zbrati potrebne večine svetniških glasov. Kot edinemu kandidatu se mu je funkcija v. d. predsednika podaljšala še za šest mesecev.

Po današnji izvolitvi bo Štular funkcijo predsednika programskega sveta RTVS s polnim mandatom opravljal do maja 2016, ko se mu izteče svetniški mandat.

Prvo letošnjo sejo bo programski svet izkoristil tudi za pregled svojega dela v preteklem letu. Poleg tega bo svet prisluhnil informacijam vodstva zavoda ter pregledal pisma gledalcev in poslušalcev.