Svetnika, ki sta preveč spraševala, izločili iz odbora

V Železnikih zavrnili revizijo poslovanja toplarne za obdobje, ko je nadzorni svet vodil podžupan Janez Ferlan.

Objavljeno
08. november 2013 19.10
toplarna Železniki
Marjana Hanc, Kranj
Marjana Hanc, Kranj

Železniki – Tri ure so občinski svetniki v navzočnosti članov nadzornega sveta Toplarne Železniki posvetili problematiki toplarne in manjkajočim 20 kubičnim metrov sekancev. Ugotovitve, da je vzrok za takšen manjko v netočni merilni metodi, nekaterih svetnikov niso prepričale.

Na koncu so s 13 glasovi za proti enemu sprejeli predlog Andreje Čufar (SLS), da bo občinski svet od zdaj vso komunikacijo s Toplarno Železniki vodil prek nadzornega sveta toplarne in prek Roberta Ravniharja, ki je predstavnik občine v nadzornem svetu.

»Odbor poskušala spremeniti v preiskovalno komisijo«

Pred tem pa so svetniki zavrnili predlog odbora za gospodarske dejavnosti, naj se naredi revizija poslovanja toplarne za obdobje, ko je nadzorni svet vodil Janez Ferlan, sicer SLS-ov občinski svetnik in podžupan. V nadaljevanju so svetniki koalicije tudi predlagali, naj iz občinskega odbora za gospodarsko dejavnost izločijo predsednika Petra Mesca (Premik) in člana Petra Prezlja (SDS), ker naj bi bila delovala razdiralno, izkoriščala odbor za politične namene ter poskušala iz njega narediti preiskovalno komisijo. Predlog so podprli z desetimi glasovi proti štirim.

Peter Mesec je za Delo povedal, da je »na seji zaradi vprašanj, ki jih je postavil, doživel masaker. Sploh ne gre več samo za manjkajoče kubične metre sekancev, ampak za način dela v toplarni. Pred tremi leti se je govorilo, da če se ne povišajo cene ogrevanja, bo ta šla v stečaj, vendar je potem toplarna, kljub temu da so cene ostale nespremenjene, poslovala z dobičkom. Tudi v prihodnje si bom prizadeval, da bomo občinski svetniki dobivali informacije in se zavzemal za transparetno poslovanje toplarne«.