Tadej Špitalar doma ostal brez podpore

Trboveljska županja Jasna Gabrič na čelu RRAZ ne želi svojega podžupana.

Objavljeno
15. januar 2016 16.53
Polona Malovrh
Polona Malovrh

Trboveljski podžupan Tadej Špitalar vztraja pri kandidaturi za vršilca dolžnosti direktorja nove zasavske razvojne agencije. Zagotovljeno ima podporo Hrastnika in Zagorja, ostal pa je brez podpore v "lastni hiši".

Trboveljska županja Jasna Gabrič si je namreč glede soglasja k njegovi kandidaturi premislila. "Ironično, da imam doma manj podpore kot pri sosedih," je za Delo izjavil Tadej Špitalar, sicer tudi prvi mož trboveljske SMC.

Kot je povedal, mu je Gabričeva po tistem, ko si je njena kandidatka Tina Naglič po predstavitvi na trboveljskem kviazu premislila, ponudila podporo. Zato je bil toliko bolj presenečen nad njenim "modusom operandi", zaradi katerega je čez noč ostal brez podpore.Špitalar je pripravljen odstopiti kot poklicni podžupan in kot vodja svetniške skupine SMC: "Agencija je regionalna institucija in Zasavje z njo že zdaj zamuja dva meseca."

Ali bo po njegovem odhodu podžupanska "kvota" še vedno pripadla stranki SMC, ki je lani po volitvah sklenila koalicijo z županjino listo, je po Špitalarjevem odvisno od Gabričeve, a "te želje pri županji nisem začutil".V svetniških klopeh ga bo zamenjal bivši direktor občinske uprave Boris Moškon.

Neuradno Gabričeva, ki zadeve, dokler se ne razjasni, noče komentirati, ostro nasprotuje sodelovanju z Moškonom. Špitalar pa uživa vso podporo sosedov.

Zagorski Matjaž Švagan pravi: "Kar zadeva nas, lahko vedejstvo nastopi že marca."Zagorski svetniki bodo o njem odločali februarja, prav tako hrastniški, v Trbovljah pa bo očitno treba sklicati korespondenčno sejo, pravi Špitalar, saj sta do redne še dva meseca.