Terme da, stečaj ne

Hotel Cerkno tamkajšnji Eti ne bo več dostavljal malic.

Objavljeno
12. november 2016 13.00
Blaž Močnik
Blaž Močnik
Čeprav je sodišče ustavilo postopek vpisa novih nadzornikov Certe Holdinga v sodni register in še ni odločalo o legitimnosti sklepov zadnje skupščine, vodstvo družbe pooblaščenke vseeno deluje nemoteno. Govorice o stečaju Hotela Cerkno so zlonamerne in povzročajo poslovno škodo, poudarja direktor holdinga Borut Pirih.

Z novim letom bo Hotel Cerkno prekinil dobavo malic Eti Cerkno, kar je bil v preteklosti eden izmed glavnih finančnih stebrov družbe v lasti Certe, hčerinske družbe holdinga, poleg tamkajšnjega smučarskega centra, hotelske dejavnosti in trgovine. "V preteklosti je bila prodaja malic pomemben likvidnostni priliv. Vendar ničesar ne bomo izgubili, prej nasprotno - hotel si bo bilanco popravil, saj z zdajšnjimi cenami nismo pokrivali stroškov dela in nabave. S cenami ne moremo konkurirati večjih verigam. Tudi odpuščanj zaradi upokojevanja ne bo," je pojasnil Borut Pirih.

Opozoril je, da je bila družba Hotel Cerkno za stečaj zrela pred dvema letoma, letošnje leto pa je izpeljala brez izgube in se celo lotila naložbe v termalni turizem. "Govorice o stečaju družbe v času, ko hotel na vse pretege išče rezervacije, lahko povzročijo neposredno poslovno škodo. Toda o stečaju ni govora," je poudaril.

Direktor je sicer priznal, da je dolgoročno vodenje holdinga in njegovih družb zaradi čakanja na odločitev sodišča negotovo, vendar da zaradi tega ne more obstati križem rok. Na sklepe skupščine se je pritožila tamkajšnja civilna iniciativa, ki ji je prejšnje vodstvo s pravnimi prijemi odvzelo možnost odločanja na skupščini.

"Treba bo počakati na odločitev sodišča, ki jo bo morala ena ali druga stran sprejeti. Ta dvoboj traja predolgo," je dodal.Holding medtem vodi pogovore z Eto in Tikom Kobarid za razvoj s pomočjo sodelovanja s skupnimi start-up podjetji. "Segment medicinskih pripomočkov, kamor sodijo tudi izdelki Tika, je tržno izjemno zanimiv in izkazuje velik potencial.

Če želi biti Tik uspešen v tem segmentu, mora vlagati v razvoj izdelkov in se hitro odzivati na razmere na trgih, kjer je konkurenca kar precejšnja," pravi. Delovanje podjetja bo usmerjeno v razvoj izdelkov na programih urologije, respiratornih terapij, veterine, reproduktivne ginekologije in brizganja v čistih prostorih.