»TNP nima niti za svinčnik niti za papir«

Na seji sveta zavoda TNP predstavnika kabineta predsednika vlade ni bilo, točko o finančnem stanju pa so umaknili z dnevnega reda.

Objavljeno
10. junij 2015 23.56
Blaž Račič, Jesenice
Blaž Račič, Jesenice
Bled – Svet javnega zavoda TNP na včerajšnji na seji ni dočakal predstavnika iz kabineta predsednika vlade Mira Cerarja, ki bi svetnikom pojasnil stališča vlade glede imenovanja v. d. direktorja TNP dr. Bogomila Breznika. Kljub finančnim težavam niso obravnavali niti finančnega stanja TNP.

Predstavnika vlade na sejo sveta TNP ni bilo, ker so sejo zaradi zagotavljanja sklepčnosti prestavili, je pojasnil predsednik sveta TNP Darij Krajčič in dodal.

Svet zavoda je namreč nasprotoval, da bi Breznik TNP vodil kot direktor, nato pa ga je vlada imenovala za vršilca dolžnosti direktorja. Funkcijo je nastopil na začetku aprila. Ker je mnenje sveta za vlado nezavezujoče, so se svetniki tudi tokrat spraševali o njegovi vlogi, medtem ko grožnje o kolektivnem odstopu niso uresničili. Svet, ki se mu mandat izteče decembra, za zdaj ostaja v enaki sestavi, vladi pa bodo predlagali, naj razmisli o zakonski ureditvi statusa sveta zavoda, saj bi radi več pristojnosti.

Krajčič je predlagal umik točke o finančnem stanju TNP s pojasnilom, da niso pripravili gradiva. Kljub temu je Bogomil Breznik svetnikom dejal, da »TNP nima niti za svinčnik in papir«.

Sprašuje se, kako bodo zagotovili dodatnih 200.000 evrov, da bi do konca leta zagotovili vsaj plače za delavce. Odgovorila mu ni niti ministrica za okolje Irena Majcen, ki je bila v torek na obisku na Bledu in v TNP.