Tudi danes na cestah predvidoma gost promet

Gost promet z zastoji je na gorenjski avtocesti pred izvozom Lesce v smeri Karavank in na cesti Lesce - Bled.

Objavljeno
28. julij 2013 14.40
Mejni prehod Jelšane
Ma. Ja., Delo.si
Ma. Ja., Delo.si
Ljubljana − Promet na slovenskih cestah bo po napovedih Prometno-informacijskega centra za državne ceste tudi danes povečan, čeprav bo gneča predvidoma manjša kot je bila včeraj.

Gost promet z zastoji je na gorenjski avtocesti pred izvozom Lesce v smeri Karavank in na cesti Lesce - Bled, povečan promet pa je na cesti Koper - Šmarje - Dragonja.

Vozniki osebnih vozil na mejnem prehodu Dragonja tako pri vstopu v državo kot pri izstopu čakajo do 20 minut.

Do 21. ure − na primorskih cestah pa do 22. ure − velja splošna prepoved prometa tovornih vozil nad 7 ton in pol. Ta v skladu z uredbo avstrijskega Ministrstva za promet med 8. in 14. uro ne smejo niti v predor Karavanke. Na Madžarskem pa so zaradi visokih temperatur še danes odpovedane vse omejitve za tovorni promet nad 7 ton in pol, ki veljajo čez vikend.

Gneča tudi na hrvaških cestah

Po podatkih hrvaškega avtokluba je promet povečan na večini cest, še posebej pa na Krškem mostu, reški obvoznici in vzdolž Jadranske magistrale. V Istri je v smeri mejnih prehodov Dragonja (Kaštel) in Sečovlje (Plovanija) kolona vozil dolga okoli 500 metrov, deloma pa se razteza tudi na istrski ipsilon. Pri cestninski postaji Lučko v smeri Zagreba je kolona vozil dolga dva kilometra.

Na jugu Hrvaške na mejnih prehodih z Bosno in Hercegovino pa po poročanju Jutarnjega lista beležijo rekordno gnečo − ponekod je čakalna doba za vstop v Hrvaško tudi do dve uri.