Tudi Novogoričani se bodo vozili z javnimi kolesi

Za dve uri vožnje bo treba odšteti 12 evrov, za štiri ure 18, celodnevni najem pa bo stal 26 evrov.

Objavljeno
02. april 2015 17.46
kolesa NG
Blaž Močnik, Tolmin
Blaž Močnik, Tolmin

Nova Gorica - V Novi Gorici je javnosti odslej na voljo 12 koles krpan za izposojo. Za dnevno uporabo bo treba odšteti tri evre, medtem ko bo izposoja električnega kolesa dražja.

Kolesa čakajo na uporabo pred Turistično informacijskim centrom (TIC), v trgovini Cult v Solkanu in pred Hotelom Siesta, po napovedih pa bosta v kratkem na razpolago še dve lokaciji. Vračilo kolesa je možno na kateri koli od naštetih mest, je pa uporaba omejena na en dan. Da bi se izognili morebitni slabi volji, je najem koles mogoče rezervirati na spletni strani TIC in prek http://si.bikeways.eu/

Izkušnja je bila doslej dobra, saj so lani zapisali več kakor 500 najemov

Za nameček bodo na voljo še štiri električna kolesa, čeprav najem ne bo poceni. Za dve uri vožnje bo treba odšteti 12 evrov, za štiri ure 18, celodnevni najem pa bo stal 26 evrov. Z zbranim denarjem se bo skrbelo za vzdrževanje. Električna kolesa bo moč najti še v Šempetru pri Gorici, v Kanalu ob Soči, Tolminu, Kobaridu, Braniku in Lokvah, medtem ko so v Brdih s izposojo Bikeways ostale prehiteli za tri leta.

Izkušnja je bila doslej dobra, saj so lani zapisali več kakor 500 najemov. Mreža Bikeways je sicer sestavljena iz 40 lokacij od severne Italije, Slovenije do Avstrije, na voljo pa je približno 3000 koles vseh vrst.

Mestna občina Nova Gorica je pridobitev izpeljala s projektom Croctal, kjer je namenila 163.920 evrov, EU pa je dodala 112.000. Poleg nabave koles je občina dopolnila mrežo kolesarskih poti.