Na cestah tudi danes gneča

Najdaljša kolona se je nabrala pred Karavanškim predorom v smeri proti Avstriji. Na istrskem ipsilonu šest kilometrski zastoj.

Objavljeno
19. avgust 2017 15.25
lvi*mejni prehod
A. M.
A. M.

S slovenskih cest še poročajo o zgoščenem prometu, ki je predvsem posledica počitniških migracij. Podatki o zastojih in kolonah sicer kažejo, da so se te v drugi polovici avgusta očitno že preusmerile z Jadrana nazaj proti severu.

Ta trenutek boste tako največ potrpljenja potrebovali, če se odpravljate proti Avstriji skozi Karavanški predor, saj se je pred njim nabrala kar 9-kilometrska kolona, zaradi česar na prometno-informacijskem centru (PIC) tistim, ki ste namenjeni v Kranjsko goro, priporočajo, da avtocesto zapustite že na izvozu Lesce. Zaradi poostrenega nadzora, ki ga izvajajo na avstrijski strani meje, občasno zaprejo predor Karavanke, pa tudi bližnji predor Ljubelj.

Zastoj je tudi na prehodu Korensko Sedlo v smeri Avstrije, dolg približno 500 metrov.

Po podatkih hrvaškega avto kluba HAK je na istrskem ipsilonu šest kilometrov dolg zastoj proti mejnima prehodoma Sečovlje in Dragonja.

Ponoči, predvidoma ob 1. uri, bodo zaprli štajersko avtocesto med priključkoma Celje center in Slovenske Konjice ter uvoza Celje vzhod in Dramlje proti Mariboru. Popolna zapora bo predvidoma do nedelje do polnoči, promet bo v tem času preusmerjen na cesto Celje-Vojnik-Frankolovo-Slovenske Konjice.

Cesta Šentjakob-Domžale bo zaprta pri Podgorici do 20. 8. 2017 do 17. ure.

Predvidoma do ponedeljka, 21. avgusta, do 5. ure zjutraj bo na ljubljanski vzhodni obvoznici zaprt priključek Bizovik iz smeri Dolenjske proti Štajerski.

Po zadnjih podatkih nikjer ni treba čakati na poti iz Slovenije na Hrvaško. Daljše pa so čakalne dobe na drugi strani meje. Na Dragonji je treba zdaj čakati 50 minut za vstop v našo državo, enako v Sečovljah. Na mejnem prehodu Starod je treba čakati na vstop v Slovenijo dve uri in pol, na Obrežju pol ure, na mejnem prehodu Gruškovje pa vstop v državo vzame uro in pol.

V uredništvu Delo.si vam želimo mirno in varno vožnjo.