Upravičenci do neprofitnega stanovanja v Ljubljani znani v soboto

Upravičencev do najema neprofitnega stanovanja na 14. javnem razpisu MOL je 456.

Objavljeno
28. februar 2012 19.07
J. S. S., Delo.si
J. S. S., Delo.si
Ljubljana - Nadzorni svet ljubljanskega stanovanjskega sklada je danes potrdil seznam 456 upravičencev do najema neprofitnega stanovanja in se seznanil z vloženimi pritožbami zoper uvrstitev na prednostno listo. Seznam upravičencev bo objavljen v soboto v časopisu, na spletnih straneh MOL in sklada ter na oglasni deski sklada na Zarnikovi ulici v Ljubljani.

Nadzorniki so se seznanili z vloženimi pritožbami zoper uvrstitev na prednostno listo za dodelitev neprofitnih stanovanj na podlagi 14. javnega razpisa. Na listo se je od 3985 prijavljenih prosilcev uvrstilo 3348 upravičencev, 637 so jih izločili. Na sklad je bilo vloženih 310 pritožb, poroča STA.

Na skladu so zavrnili 251 pritožb, v katerih so prosilci večinoma opisovali svoje težke stanovanjske razmere in pričakovanja. 21 pritožnikom so izdali nadomestne odločbe, ker je bila pritožba utemeljena in ni bil potreben nov ugotovitveni postopek, ali pa je bilo to ugotovljeno v dopolnjenem postopku. Med njimi se je 15 prosilcev uvrstilo med dobitnike stanovanja.

Na skladu so 26 pritožbam ugodili ali delno ugodili, osem pritožnikov so uvrstili med dobitnike stanovanja. Pritožb, ki so jih zavrnili, ker so bile vložene po preteku roka za pritožbo, je bilo 12.

SS MOL v skladu s sklepom nadzornega sveta pred sestavo dokončnega seznama upravičencev že pričel dodeljevati vseljiva stanovanja (v soseski Polje II, Celovški dvori in vsa druga vseljiva stanovanja na območju MOL) upravičencem, ki so se glede na število točk uvrstili med dobitnike stanovanja na podlagi dne 10.9.2011 objavljene prednostne liste.