Upravljavec kopališča dobil vodno dovoljenje tik pred zdajci

Osvežitev na priljubljenem poletnem kopališču Mariborski otok bo možna od nedelje naprej.

Objavljeno
12. junij 2015 23.58
Pričetek polnjena bazenov na Mariborskem otoku, 12.6.2015, Maribor
Miha Rubin
Miha Rubin
Maribor - Na edinem mestnem poletnem kopališču Mariborski otok bodo jutri odprli kopalno sezono. Športni objekti Maribor, ki upravljajo kopališče, so tik pred zdajci včeraj dobili vodno dovoljenje, tako da so lahko začeli polniti bazene z vodo iz črpališča na otoku.

Letos mineva že 85 let, odkar je kopališče Mariborski otok prvič odprlo svoja vrata, po besedah direktorja Športnih objektov Maribor (ŠOM) Antona Kneza pa so ob tej obletnici poskrbeli za »pester program, ki smo ga skrbno pripravljali v zadnjih mesecih.« A pestro je bilo v minulih mesecih tudi okrog pridobivanja vodnih dovoljenj.

Zapletlo se je, ko je Inšpektorat RS za kmetijstvo, gozdarstvo, hrano in okolje prepovedal črpanje podzemne vode na črpališču na Mariborskem otoku. Pozneje so na Agencijo RS za okolje (Arso) najprej naslovili vlogo za pridobitev vodnega dovoljenja za rabo vode za oskrbo s pitno vodo; ko so ga ŠOM dobili in je postalo pravnomočno, pa so podali še vlogo za vodno dovoljenje za rabo vode za namen polnjena bazenov. To dovoljenje so ŠOM dobili včeraj popoldan po elektronski pošti, je povedal vodja kopališča Tadej Mežnar.

Po izdaji vodnega dovoljenja, kar so na Arsu včeraj potrdili, so na kopališču Mariborski otok takoj začeli polniti bazene; če ne bo kakšnih nepredvidenih težav, Anton Knez računa, da bodo vse tri bazene napolnili danes do večera, tako da bodo v nedeljo pripravljeni za kopalce.

Po jutrišnji otvoritvi bo sicer na kopališču skozi celotno sezono potekal voden animacijski program, v okviru katerega bodo obiskovalcem na voljo razne vodne igre, tekmovanja, promocije plavanja, vaterpola ..., so napovedali v ŠOM. Pravtako bodo različne aktivnosti potekale tudi ob bazenih, kjer bodo lahko igrali odbojko na mivki, badminton, namizni tenis, balinali, imeli bodo razne tematske delavnice itd.

V ŠOM upajo, da jim bo vreme letos bolj naklonjeno kakor v lanski sezoni, ko so zaradi slabih vremenskih razmer našteli samo 57 kopalnih dni in slabih 16.000 obiskovalcev. Cene vstopnic letos ostajajo nespremenjene, kar pomeni, da bodo odrasli za celodnevno kopanje na Mariborskem otoku odšteli pet evrov, otroci, dijaki, študentje in upokojenci pa štiri. Popoldan bodo cene še nekoliko nižje.