Uspeh župana v tožbi proti UKC

O tožbi, ki se nanaša na razveljavitev razpisa za generalnega direktorja, bodo morali sodniki znova odločati. Prva obravnava bo 6. februarja.

pon, 27.11.2017, 09:50

Janez Pavlin, sicer župan občine Dobrepolje, je pred letom dni zahteval, da se razveljavi postopek oziroma odločitev UKC za razpisano delovno mesto generalnega direktorja, ki ga je nato zasedel Andrej Baričič. V obvestilu o tem, da Pavlin ni bil izbran, niso bili navedeni razlogi za njegovo zavrnitev, prav tako ne podatek, zakaj ni bil vabljen na razgovor, zato je mnenja, da je bil postopek diskriminatoren. Ko se je nekaj mesecev kasneje ponovno prijavil na razpis (Baričič namreč ni dobil podpore vlade), pa so ga, zanimivo, povabili na razgovor, a je bil na koncu izbran Andraž Kopač.

Delovno in socialno sodišče je Pavlinov tožbeni zahtevek, v katerem je zahteval tudi pet tisoč evrov odškodnine, zavrnilo. Pritožil se je na višje sodišče in uspel. Zadeva se bo vrnila v novo sojenje, ki se bo začelo 6. februarja.

Šel bo do Bruslja

»V tem primeru grem do konca, tudi do Bruslja, da bo mogoča v Sloveniji vsaj v prihodnosti pravičnost in bomo vsi državljani enaki, ne pa da se počutim kot tretjerazredni državljan,« je za Delo pred časom pojasnil Pavlin. Najbolj je ogorčen nad sojenjem v nerazumnem roku in malomarnim vodenjem postopkov: »Če bi tako delal na občini, bi me občani že linčali.« Razmišlja tudi o vložitvi kazenske ovadbe proti odgovornim.

Prepričan je, da izpolnjuje vse pogoje za vodenje ljubljanskega bolnišničnega »sršenjega gnezda«, zato se namerava prijaviti tudi na nov razpis za generalnega direktorja. Ta utegne biti kmalu objavljen, saj ustanovitelj sedanjega direktorja Andraža Kopača, kateremu je že bil vročen tudi predlog za razrešitev, ne podpira več.


Povezane novice

Vsak je svoje sreče kopač
13. november ob 06:00
Franci Demšar toži ljubljanski klinični center. Namesto njega so za direktorja izbrali Andraža Kopača.
Prijavi sovražni govor