V Bovcu si želijo novih turističnih obrazov

Končal se je razpis za direktorja Lokalne turistične organizacije (LTO) Bovec.

Objavljeno
24. april 2013 11.19
močnik bovec
Blaž Močnik, Tolmin
Blaž Močnik, Tolmin

Bovec – Kot smo neuradno izvedeli, svet zavoda ne bo potrdil nobenega kandidata. LTO bo v tem primeru kot vršilka dolžnosti največ eno leto vodila Cecilija Ostan, ki se na razpis ni prijavila, v tem času pa bodo poskušali poiskati »najbolj primernega kandidata«.

Ponovno izbiro direktorja je svetu zavoda bovške občine naložilo delovno in socialno sodišče zaradi pritožbe nekdanje direktorice Alenke Čopi, ki je v dveh letih pravdanja dokazala, da zadnja direktorica in sedanja vršilka dolžnosti Cecilija Ostan ni izpolnjevala razpisnih pogojev, ker da ni imela najmanj treh let delovnih izkušenj na vodstvenih ali vodilnih delovnih mestih v turizmu ali s turizmom povezanih dejavnostih. Sedanji razpis je zahteval »zgolj«, da ima kandidat določeno izobrazbo in vsaj tri leta delovnih izkušenj.

Predsednik zavoda Marko Vidič je zanikal, da bi bil za kogar koli prirejen: »Razpis je takšen, da se iz tega okolja sploh lahko kdo prijavi nanj. Žal smo ga morali objaviti tik pred poletno sezono in zaradi težav s Kaninom v prelomnem trenutku za bovški turizem. Mogoče bomo prav zaradi tega dobili kakšen nov obraz, ki bi lahko spremenil določene stvari.« Prijave bodo odpirali danes.

»Od decembra 2010 do konca marca 2011 je svet zavoda brez moje vednosti urejal oziroma preurejal papirje in dokumentacijo in kot piko na i na razpisu za direktorja LTO izbral pripadno kandidatko, ki ni izpolnjevala razpisnih pogojev,« opozarja Alenka Čopi. Proti njej, ki je napovedala ponovno kandidaturo za direktorico LTO, je že več kot leto vložena kazenska ovadba zaradi domnevnih nepravilnosti v njenem mandatu na bovškem LTO.

Cecilija Ostan pravi, da se je Čopijeva sama prijavila na ponovljen razpis leta 2011, potem ko po prvem izboru zanjo ni glasoval noben svetnik zavoda, čeprav je bila edina kandidatka: »Kot delovne izkušnje na vodstvenih in vodilnih delovnih mestih v turizmu ali s turizmom povezanih dejavnostih pa sem podala izkušnje vodenja samostojnega podjetja s področja podjetniškega in poslovnega svetovanja, tudi za dejavnost turizma.« Sodišča s tem očitno ni prepričala.