V Drini našli truplo slovenskega skakalca v vodo

Slovenec se je ponesrečil na nedeljskem organiziranem tekmovanju na reki Drini v Zvorniku na meji med Srbijo in BiH.

Objavljeno
11. avgust 2016 15.18
Pi. K., N. Č., STA
Pi. K., N. Č., STA

Sarajevo - V reki Drini so danes našli truplo pogrešanega Slovenca Andreja Beuca, ki se je v nedeljo med prireditvijo ponesrečil pri skoku v reko in nato izginil, so poročanje banjaluškega medija Nezavisne novine potrdili na policiji.

Njegovo truplo so po štirih dneh iskanja našli danes ob 11.20 v Drini, potem ko je nanj policijo opozoril naključni sprehajalec. Potapljači so na območju kraja Kozluk pri Zvorniku potegnilu truplo moškega, oblečenega v kopalke.

Slovenec se je ponesrečil na nedeljskem organiziranem tekmovanju na reki Drini v Zvorniku na meji med Srbijo in BiH. Po skoku z mostu z višine 20 metrov se je sprva sicer pojavil na površini reke, zaprosil za pomoč, a je nato še pred prihodom reševalcev potonil in izginil v kalni vodi.

Skoke z mostu v Zvorniku so izvajali v okviru kulturnega festivala, prijavljenih pa je bilo 15 skakalcev iz Nemčije, Slovenije, Srbije in BiH. Po izginotju Slovenca so tekmovanje prekinili. 34-letni Beuc iz Krškega je bil sicer profesionalni padalec in izkušen skakalec v vodo.