Primc napovedal kampanjo ljubezni in »čudovite spolnosti«

Datum referenduma bodo poslanci določali prihodnji teden. Primc ga pričakuje decembra.

Objavljeno
30. oktober 2015 11.15
Podpisi referendum
Peter Jančič, notranja politika
Peter Jančič, notranja politika
Ljubljana - »Pričakujemo referendum na eno od decembrskih nedelj,« je Aleš Primc povedal pred državnim zborom, kamor je s somišljeniki dopoldan prinesel več kot 48.000 podpisov za referendum o družinskem zakoniku. Primc je pred predajo podpisov državnemu zboru napovedal, da bodo storili vse, da bo na referendum prišlo dovolj ljudi. Kak bo rezultat pa je, kot je dejal, »v božjih rokah«.

Referendum bo državni zbor razpisal na izredni seji prihodnji teden, je že včeraj napovedal predsednik Milan Brglez (SMC). Prihodnji teden bodo poslanci določili tudi datum odločanja ljudstva, izbirali bodo lahko med 13. ali 20. decembrom ali pa med januarskimi nedeljami prihodnje leto. Med prazniki po 25. decembru zakon referenduma namreč ne dopušča. Le bolj hipotetično bi referendum lahko prestavili tudi še v bolj daljno prihodnost, če bi za to bili tehtni razlogi.

Brglez je včeraj ocenil, da ne bo šlo za družinski referendum, da bo to  referendum o nediskriminaciji zakonskih zvez. Primc pa mu je danes odgovoril, da je zanje to družinski referendum. Napovedal je »najlepšo kampanjo na svetu« in dejal: »To bo kampanjo o ljubezni mame in očeta, o ljubezni otrok do mame in očeta, o čudoviti dopolnjujoči se naravi moškega in ženske, o čudoviti spolnosti moškega in ženske, to bo nekaj najlepšega, kar ste doživeli«.