V Gornji Radgoni danes začetek kmetijskega sejma Agra

Na našem največjem kmetijskem sejmu se bodo v prihodnjih dneh v Gornji Radgoni srečali razstavljalci iz 27 držav.

Objavljeno
19. avgust 2011 18.20
Posodobljeno
20. avgust 2011 06.00
Jože Pojbič, Murska Sobota
Jože Pojbič, Murska Sobota

Gornja Radgona – Danes dopoldne bo na sejmišču Pomurskega sejma v Gornji Radgoni predsednik republike Danilo Türk odprl 49. mednarodni kmetijsko-živilski sejem Agra. Na njem bo do četrtka na več kot 67.000 kvadratnih metrih površin razstavljalo 1710 razstavljavcev iz 27 držav.

Te številke so nekoliko višje kot zadnja leta in kažejo ponovno rahlo rast tega pri nas največjega sejemskega dogodka v kmetijski in živilski panogi.

S sloganom letošnjega sejma Naravnost na mizo so organizatorji hoteli opozoriti na teme, o katerih bodo na sejmu največ govorili na formalnih in neformalnih srečanjih, predstavitvah, predavanjih in okroglih mizah.

To bodo povečevanje domače pridelave in samopreskrbe s hrano, večja prehranska varnost živil in tudi razprava o nekaterih strategijah, kot so zemljiška politika v naši državi in skupna kmetijska politika v EU.

Skupno se bo v šestih dneh sejma zvrstilo več kot 50 strokovnih posvetov in okroglih miz, razglasili bodo rezultate sejemskih ocenjevanj mesa, mesnih izdelkov, mleka, mlečnih izdelkov, vina, medu, brezalkoholnih pijač in kmetijske mehanizacije, več pozornosti kot po navadi pa bo letos zaradi mednarodnega leta gozdov namenjene gozdovom in gozdarstvu.