V hrastniškem Vrtcu bodo še tretjič iskali ravnateljico

Prvič napaka v postopku, drugič premalo glasov za imenovanje.

Objavljeno
19. januar 2016 20.19
Vrtec Biba v Ljubljani, 12. marca 2015
Polona Malovrh
Polona Malovrh

Hrastnik − Tudi drugi poskus imenovanja ravnateljice Vrtca Hrastnik je bil neuspešen. Nobena od treh kandidatk ni prejela dovolj glasov. Če bo tretji poskus uspel, bodo novo vodstvo v najboljšem primeru dočakali maja, meni predsednica sveta zavoda Nuša Učesanek. Danes bo hrastniškega župana Mirana Jeriča zaprosila za soglasje za objavo že tretjega razpisa.

Za ravnateljico Vrtca Hrastnik se potegujejo tri kandidatke: vzgojiteljica v vrtcu Maja Petan ter zunanji Mateja Funkl in Barbara Vodeb.

V prvem poskusu se je zgodila napaka v postopku sveta zavoda, priznava Učesankova, saj so spregledali, da kandidatka Petanova vlogi ni predložila potrdila o nekaznovanju, starše pa je zmotilo, da se jim kandidatke niso predstavile.

V drugo so to storile in se predstavile tudi vzgojiteljskemu zboru ter svetu zavoda, a je bilo na tajnem glasovanju odločilno razmerje sil v svetu zavoda, kjer so trije predstavniki staršev, trije predstavniki občine in štirje predstavniki vrtca in kjer nobena od kandidatk ni prejela zadosti glasov − to je šest. Petanovi zaupa pet članov sveta zavoda, Funklovi štirje, Vodebova ni dobila glasov podpore.

Predstavniki staršev podpirajo Funklovo. Nekaj staršev je župana pred drugim glasovanjem pozvalo, naj upošteva njihovo mnenje. Učesankova dvomi, da bi lahko o novi ravnateljici občinski svetniki odločali že na februarski seji. Bolj realna se ji zdi marčna, ki ji bo sledil še tridesetdnevni rok za odgovor resornega ministrstva. Učesankova upa, da se jim v tretje ne bo zgodilo, da bi v primeru istih kandidatk ena ali druga prejela pet glasov sveta zavoda.