V Jančarjev hotel lahko pride tudi Štorman

Nocoj odprtje obnovljenega hotela Celeia, pri katerem se lahko zaplete po odločitvi višjega sodišča glede motenja posesti.

Objavljeno
07. avgust 2014 22.39
Špela Kuralt
Špela Kuralt

Celje – Družba Eurotas znanega celjskega nepremičninarja in hotelirja Aleksandra Jančarja bo nocoj odprla obnovljeni hotel ob Mariborski cesti, od koder je januarja moral oditi znani gostinec Anton Zvone Štorman, ki je v osebnem stečaju. Toda višje sodišče še odloča o Štormanovi tožbi motenja posesti in bi mu prenovljeni hotel lahko vrnilo v posest.

Štorman je imel konec julija odprtih 33 sodnih postopkov, v sedmih je on tisti, ki toži. Med vsemi tožbami je morda še najbolj zanimiva tožba zaradi motenja posesti. Štormanu je celjsko okrajno sodišče v tožbi proti KMB Leasingu, odvetniku Franciju Matozu, Aleksandru Jančarju, družbi Eurotas, Tomažu Krajncu, družbi Administrator in Prosignalu ugodilo ter naložilo Prosignalu vrnitev posesti. Zadeva je zdaj na višjem sodišču, saj se je Prosignal na sodbo okrajnega sodišča pritožil.

Pravniki zadržani

Kaj bi pomenilo, če bi višje sodišče pritrdilo sodbi okrajnega sodišča, smo poskušali izvedeti od več pravnih strokovnjakov, vendar so bolj ali manj zelo zadržani. Kot smo lahko slišali, gre za zelo vročo zadevo z veliko različnimi interesi in zato večina tega noče javno komentirati.

Potencialni pravni zaplet je pojasnila dr. Špelca Mežnar z Mednarodne fakultete za družbene in poslovne študije, ki je poudarila, da je treba pri posestnih sporih strogo upoštevati, da ima posestno varstvo tudi tisti, ki ni lastnik nepremičnine. To pomeni, da bi sodišče lahko vrnilo hotel v posest Štormanu, čeprav s tem ne bi postal lastnik hotela, to je družba Eurotas. Mežnarjeva je dodala, da bi lahko lastnik vsaj po pravnomočnosti takšne sodbe višjega sodišča uporabil druga pravna sredstva, kot so začasne odredbe, s čimer bi lahko preprečil ponovni Štormanov vstop v hotel. Sodišče potencialnega zapleta ne komentira.

Namestitev za poslovne goste

V družbi Eurotas pravnega zapleta prav tako ne komentirajo, zagotovo pa zgodba ne bo končana danes, ko bo hotel, ki se spet imenuje Celeia, odprl vrata. Prenovili so tako skupne prostore in sobe kot zunanjost. Poleg 51 standardnih in nadstandardnih sob imajo odslej dva razkošna apartmaja. Restavracija ima 250 sedišč in bo najverjetneje spet zelo iskana za različne slavnostne dogodke, kot so praznovanja in poroke.

Prokurist Eurotasa Zoran Podkoritnik je povedal, da bo dobrodošla tudi ponudba v Sport Pubu, ki bo sprejel 120 gostov, kavarni in klubu Dancing Celeia, hotel ima še dve konferenčni sobi, novost pa je najvišja terasa v mestu, ki jo oglašujejo kot teraso z najlepšim razgledom in ekskluzivno ponudbo.

Podkoritnik je dodal, da so primarna ciljna skupina domači gostje, predvsem pri gostinskih storitvah, pri namestitvah pa stavijo na tuje poslovne obiskovalce.

Že druga pridobitev Eurotasa

Eurotas je s Celeio pridobil še en hotel, njegova je že Evropa, ki je hotel višjega cenovnega razreda. Podkoritnik je pri tem poudaril, da sta hotela različnih kategorij ter s popolnoma drugačno ponudbo in cenami, tako da se bo njuna ponudba dopolnjevala in pripomogla k večjemu obisku Celja. Po neuradnih informacijah se je Jančar zanimal še za nakup hotela Faraon, nekdanjega hotela Merx, ob vstopu v Celje. Jančar je v telefonskem pogovoru sprva to zavrnil, nato pa dodal, da si je hotel res enkrat ogledal, vendar nikoli ni bilo na mizi nobene ponudbe.