V Kočevju in na Ptuju protest proti vladi

V Kočevju so v znak protesta prižigali svečke; shoda na Ptuju se je udeležil tudi župan, ki mu očitajo korupcijo.

Objavljeno
10. december 2012 16.45
Posodobljeno
10. december 2012 17.15
S. F., Kočevje, Ni. Č., Delo.si, STA
S. F., Kočevje, Ni. Č., Delo.si, STA

Kočevje - Številnim krajem, kjer protestirajo proti politikom in razmeram v državi, se je danes pridružilo tudi Kočevje. Neznani organizator, ki je po Facebooku napovedal, da se protesta ne bo udeležil, je pozval k prižiganju svečk pred občino Kočevje.

Nekaj po 16. uri se je pred občinsko stavbo zbralo kakšnih dvajset ljudi, pa še od tega jih je bila polovica novinarjev, svečk pa je bilo le za vzorec.

Filip Sporčič, ki je prižgal svečko v znak protesta proti sedanjim razmeram v Sloveniji, je dejal, da je presenetljivo, da v Kočevju, kjer je več kot 20-odstotna brezposelnost, ki je med najvišjimi v Sloveniji, ni večjih protestov. Tako peščica udeležencev zborovanja ni protestirala proti konkretnim ljudem na občini Kočevje, ampak proti državi in vedno slabšim razmeram.

Ptuj - Na današnji drugi ptujski vstaji na mestnem trgu, se je ob 16. uri zbralo okoli 100 protestnikov. Tudi tokrat so mirno protestirali proti aktualnim političnim strukturam in ptujskemu županu Štefanu Čelanu, ki mu očitajo korupcijo in klientelizem.

Čelan je prišel na shod in odgovarjal na vprašanja protestnikov, ki so mu očitali kadrovanje ter gradnjo trgovskih centrov namesto stanovanj.

Drugo ptujsko vstajo, ki poteka v mirnem ozračju, sta pripravila Osvobodilno gibanje Ptuj in spletna stran Ptuj fstaja vlada pada.

 

Na prvi ptujski vstaji, ki je pred tednom dni trajala manj kot dve uri, se je sicer zbralo skoraj 600 protestnikov.

Danes so protestirali tudi v Ljubljani in Mariboru.