V letu 2015 le šest dela prostih dni

Le šest praznikov, vključno z novim letom, bo letos dejansko dela prostih dni.

Objavljeno
31. december 2014 11.47
Ma. Ja., Delo.si, STA
Ma. Ja., Delo.si, STA
Ljubljana − Leto 2015 glede praznikov oziroma dela prostih dni za delavce ne bo najbolj prijazno, piše Slovenska tiskovna agencija. Od 12 praznikov jih namreč kar polovica pade na soboto oziroma nedeljo, le šest, vključno z novim letom, pa bo dejansko dela prostih dni.

Poleg 1. januarja, ki tokrat pade na četrtek, bosta dela prosta dneva še velikonočni ponedeljek, ki bo 6. aprila, ter dan boja proti okupatorju, 27. april, ki bo prav tako v ponedeljek. Praznik dela bo le delno dela prost: 1. maj namreč pade na petek, 2. maj pa na soboto. Dan državnosti, 25. junij, prihodnje leto pade na četrtek, božič, 25. december, pa na petek, piše STA.

Med prazniki, ki padejo na vikend, so še Prešernov dan, ki bo v nedeljo, 8. februarja, Marijino vnebovzetje, ki bo v soboto, 15. avgusta, ter dan samostojnosti in enotnosti, ki bo v soboto, 26. decembra.

Najmanj ugoden pa bo »paket« praznikov 31. oktobra in 1. novembra, na dan reformacije in dan spomina na mrtve, saj praznika padeta na soboto in nedeljo, še piše STA.