V Mariboru 30 ljudi proti islamizaciji in vladi

Udeleženci shoda so s transparenti in vzkliki protestirali proti odločitvam glede prebežnikov.

Objavljeno
12. marec 2016 18.24
Ma. Ja., STA
Ma. Ja., STA

Maribor − Na mariborskem Trgu svobode se je popoldne zbralo približno 30 ljudi, ki so s transparenti in vzkliki protestirali proti odločitvam slovenske vlade in Evrope glede prebežnikov.

Zbrane je na mirnem shodu, ki se je začel z Zdravljico, nagovoril Franc Donko, ki se, kot je povedal novinarjem, kot aktivni državljan udeležuje tudi drugih podobnih shodov, poroča Slovenska tiskovna agencija. Z govorom, kot ga je imel danes v Mariboru, je pred kratkim nagovoril tudi zbrane na shodu v Lenartu, na katerem so nasprotovali namestitvi prebežnikov.

Udeležencem današnjega shoda je med drugim dejal, da Evropa in Slovenija potrebujeta »šok terapijo normalnosti«, in opozoril, da Evrope, kot smo jo poznali, ob zdajšnjem dogajanju kmalu ne bo več. Donko, ki je v izjavi novinarjem pojasnil, da ni član kakšne stranke, je bil kritičen do slovenske vlade in njenih odločitev glede beguncev, izražal je tudi nestrinjanja do poročanja medijev, piše STA.

Shod, ki po podatkih Policijske uprave Maribor ni bil prijavljen, so v spremljali policisti. Udeleženci so povedali, da so za shod izvedeli prek družbenega omrežja Facebook, še piše STA.