V Piranu morje zalilo nižje ležeče dele obale

Napovedane močnejše padavine ponoči niso povzročile večjih težav.

Objavljeno
18. november 2014 08.37
Š. P., Delo.si; STA
Š. P., Delo.si; STA

Ljubljana - Le v Piranu je morje zaradi povišanega plimovanja in južnega vetra zalilo nižje ležeče dele obale ter pričelo zalivati Prešernovo nabrežje in osebne avtomobile, parkirane na Punti. Ponoči je bila zato sprožena sirena z opozorilom na nevarnost.

Na Agenciji za okolje opozarjajo, da lahko reka Vipava danes preseže opozorilni pretok in poplavi v manjšem obsegu. Čez dan lahko Sava v Zasavju poplavi na izpostavljenih mestih ob strugi. Reka Ljubljanica pa se razliva na Ljubljanskem barju na območju vsakoletnih poplav. Pretok Ljubljanice na Vrhniki in v Mostah je nekoliko narasel, vendar se bo tekom dneva ustalil. Na Planinskem polju in na Cerkniškem jezeru se gladina vode še počasi zvišuje, na Loškem polju in v zgornji Pivški kotlini pa se gladine voda znižujejo.

Vremenska napoved

Danes bodo padavine večinoma ponehale, v sredo se začne daljše obdobje suhega vremena. Danes se bodo padavine občasno pojavljale še predvsem v zahodnih in v osrednjih krajih, deloma kot krajevne plohe. Na vzhodu se bo oblačnost trgala. Pihal bo jugozahodni veter.

V noči na sredo bodo padavine povsod ponehale. V sredo zjutraj se bo delno zjasnilo, po nižinah bo ponekod zjutraj nastala megla. Čez dan bo delno jasno. V četrtek in petek bo precej jasno. Zjutraj in dopoldne bosta marsikje po nižinah megla ali nizka oblačnost. Meteorologi so na twitterju sporočili, da bo od srede vsaj šest dni suhega vremena. Največ sonca bo na Primorskem in v višjih legah.