V Radgoni sejem lova, oddiha v naravi in turizma

Sejem Naturo je še precej nov, na njem pa se predstavljajo predvsem manjši regijski turistični ponudniki.

Objavljeno
19. april 2013 17.29
Sejem Lov in Naturo
Jože Pojbič, Murska Sobota
Jože Pojbič, Murska Sobota
Gornja Radgona - V Gornji Radgoni so včeraj odprli že osmi bienalni mednarodni sejem lovstva in ribištva Lov, ki ga spremlja drugi mednarodni sejem aktivnosti in oddiha v naravi Naturo. Do nedelje se bo na obeh sejmih predstavljalo 135 razstavljavcev iz šestih držav.

Sejem Lov je že dobro uveljavljena prireditev, ki vsaki dve leti privabi veliko število slovenskih lovcev, ribičev in kinologov, v strokovnem programu pa lovci in ribiči vedno obravnavajo pereče probleme svojih organizacij.

Ob letošnji otvoritvi sta tako predsednik Lovske zveze Slovenije Srečko Krope kot predsednik Ribiške zveze Slovenije Miroslav Žaberl poudarila predvsem naravovarstveno vlogo obeh organizacij in njihovega številnega članstva, ki edino v vsakdanjem neposrednem stiku z naravo skrbi zanjo. Ne lovci in ne ribiči nikakor niso v prvi vrsti plenitelji in tisti, ki za zabavo in šport lovijo divjad in ribe, sta dejala.

Sejem Naturo je še precej nov, na njem pa se predstavljajo predvsem manjši regijski turistični ponudniki in nekaj gostujočih iz sosednje Hrvaške, Avstrije in Bosne in Hercegovine. Po besedah organizatorjev naj bi ta sejem sčasoma postal nekakšna turistična borza severovzhodne Slovenije.

Včeraj je Regionalna razvojna agencija Mura na njem predstavila novo pomursko turistično blagovno znamko Rejdno dobro (Zares dobro), pod katero so za sedaj povezali sedemnajst manjših ponudnikov turističnih storitev in zdrave hrane iz vsega Pomurja, dolgoročni cilj blagovne znamke pa je povezava in skupno predstavljanje vsega pomurskega turizma.