V SLS bodo Kanglerju dali dovolj časa za premislek

Mariborski župan mora razmisliti, ali z nekaterimi svojimi dejanji in odločitvami koristi ali škodi stranki.

Objavljeno
19. november 2012 18.49
mdr/SLS
Ni. Č., Delo.si, STA
Ni. Č., Delo.si, STA
Ljubljana - Vodstvo SLS bo mariborskemu županu Francu Kanglerju pustilo dovolj časa za premislek, ali z nekaterimi svojimi dejanji in odločitvami koristi ali škodi stranki, so za STA povedali v stranki.

Predsednik SLS Radovan Žerjav je v četrtek potem, ko je Komisija za preprečevanje korupcije v zvezi z domnevnim vmešavanjem Kanglerja v poslovanje podjetja Farmadent ugotovila večkratno koruptivno ravnanje, Kanglerja pozval, naj izstopi iz stranke.

Protikorupcijska komisija je Kanglerjevo ravnanje ocenila kot »sistematičen klientelizem župana in z njim povezanih oseb na škodo javnih sredstev ter javnih podjetij«. Mariborskega župana sicer v zadnjem času bremenijo tudi protesti občanov zaradi vzpostavitve radarskega sistema na mestnih križiščih ter cel kup kazenskih ovadb.

Kangler je poziv prvaka SLS označil kot preuranjen, saj bi se Žerjav po njegovem mnenju moral seznaniti z vsebino ugotovitev komisije in slišati tudi njegovo plat zgodbe. Komisija je namreč v zvezi z omenjeno zgodbo po njegovih besedah izprašala samo nekdanjega direktorja Farmadenta Leopolda Donka, ki naj bi moral direktorski položaj zapustiti zaradi neracionalnega trošenja denarja.

Sicer pa župan o izstopu iz SLS ne razmišlja. Kot je dejal, je od leta 1996 v tej stranki in je bil trikrat izvoljen za poslanca.

»Če bodo organi stranke ugotovili, da ne spadam več v to stranko, bom takšno odločitev organov stranke sprejel,« je pretekli teden dejal Kangler.